PRIREDBA I DODJELA PRIZNANJA

FOTO/VIDEO Dan OŠ Sveta Marija: ‘Iako smo mali, trudimo se biti veliki!’

Autor: Hana Batcha Frančić Foto/Video: Hana Batcha Frančić
- Advertisement -

U četvrtak, 25. svibnja 2023. godine, u Domu kulture u Svetoj Mariji održala se svečana priredba te podjela priznanja istaknutim učenicima i učiteljima povodom Dana Osnovne škole Sveta Marija. Učenici i njihovi mentori zaista su se potrudili izvježbati svoje točke te izveli niz odličnih glazbenih, dramskih i ostalih nastupa. Među ostalim, nastupili su i svima draga učenica-pjevačica Tena Panić te mali folkloraši i školski zbor.

Iako smo mala škola, u svome radu i djelovanju trudimo se biti veliki. Usprkos svim problemima i izazovima s kojima se susreću današnje generacije učenika, roditelja i učitelja, trudimo se naše učenike naučiti ono što je najbitnije, a to je prije svega biti čovjek. Zato veliki trud ulažemo u važnost očuvanja bogate kulturne baštine, te da učenike učimo o potrebi pomaganja svojim prijateljima i svima kojima je potrebna pomoć. Osim toga, ponosimo se svojim uspjesima u znanju, sportu i kulturi, a za sve to potrebno je puno volje, truda i upornosti.

Ovom prilikom zahvaljujem svim učiteljima i djelatnicima škole na svemu što čine za naše učenike, zahvaljujem i svim roditeljima na suradnji, kao i Općini Sveta Marija koja prepoznaje naše potrebe i pomaže nam da idemo u korak s vremenom. Iskreno se nadam da se sljedeće godine na Dan škole vidimo u našoj novoj školskoj dvorani! – rekla je ravnateljica škole Gorana Šavora Peter.

Svečanosti su prisustvovali i načelnica Općine Sveta Marija Đurđica Slamek i župnik Svete Marije Mirko Pilaj, a na kraju priredbe ravnateljica Gorana Šavora Peter uručila je nagrade i priznanja.

NAGRAĐENI UČENICI I UČITELJI

Za osvojeno 3. mjesto na županijskom Natjecanju iz šaha, nagrade su primili učenici: Lorena Kočiš, Sara Krušić, Hana Orehovec i Ema Peter. Za osvojeno 2. mjesto na županijskom natjecanju iz matematike, nagrađen je Antonio Kvakan.

Učiteljica matematike Ivana Lukša Peranec primila je nagradu za vrstan pedagoški rad u pripremi učenika za ekipno matematičko natjecanje MAT ligu, županijsko natjecanje iz matematike, Međunarodno matematičko natjecanje „Klokan bez granica“, mentorstvo na županijskom natjecanju iz šaha te organizaciju „Večer matematike“.

Pohvalnice ravnateljice za izvrsne rezultate postignute na županijskim natjecanjima primili su: Niko Kanižaj, Karlo Košak, Cris Mustač, Ian Frančić, Sara Krušić, Tena Panić, Rina Zvošec, Luna Kočiš, Lucija Stanko, Lucija Tokar, Lorena Orehovec, Manda Marđetko, Tea Horvat, Antonio Kvakan, Anja Horvat, Mia Bogomolec, Leonard Pongrac, Mateja Bartolić i Jakov Gašparić.

Pohvalnice ravnateljice primili su i sljedeći mentori nagrađenih učenika za vrstan pedagoški rad i mentorstvo u pripremi učenika za županijska naticanja: Biserka Poljak, Vlasta Horvat, Ana Lukša, Anica Trstenjak, Barbara Salaj Zlatar, Emina Horvat Velić, Marija Bobić i Dijana Kolac.

- Advertisement -

Podijeli:

Najnovije

Pročitajte još