POUČNO I ZABAVNO

FOTO Uspješno provedena akcija ‘Zasadi stablo, ne budi panj’

I ove godine koprivnički Komunalac se uključio u nacionalnu kampanju kolektivne sadnje stabala ‘Zasadi stablo, ne budi panj’, u sklopu koje je nastavljena sadnja voćaka u voćnjaku pored Bazena Cerine. U akciji su nam se pridružili učenici osmog i šestog razreda OŠ Đuro Ester (članovi školske francuske grupe) te učenici drugog razreda OŠ Braća Radić. Zajedno s našim zaposlenicama sa zelenih površina, posadili su ukupno 28 sadnica raznog voća.

Učenici su sami kopali rupe, gnojili zemlju kompostom DomKo s naše Kompostane Herešin te sadili i zagrnuli sadnice, a pritom su naučili raspoznavati vrste voćaka, zašto je važno prihranjivati zemlju te koliko duboko se sade sadnice stabala, što im je objasnila inženjerka hortikulture Nataša Njegovec.

– Ove godine posebno nas je razveselilo stablo dunje koje je posađeno u prvoj kampanji koju smo provodili, a koja je već ove jeseni dala svoje prve plodove – javljaju iz Komunalca.

Ovo je treća nacionalna kapanja kolektivne sadnje u Hrvatskoj, a ove godine održava se tijekom cijelog mjeseca studenog kako bi svi sudionici imali dovoljno vremena za nabavku i sadnju raznih vrsta stabala. U ranijim kampanjama zasađeno je čak 150.000 stabala i raznih drugih sadnica.

Najnovije vijesti

Pročitajte više