LIJEPA TRADICIJA

FOTO Uskršnja kuhinja na otvorenom Željka Belića iz Preloga

Autor: Mladen Grubić Foto/Video: Osobna arhiva
- Advertisement -

Tradicionalno prije Uskrsa, 20 i više godina, vrata svoga doma otvara Preložanin, 62-godišnji Željko Belić. Zbog čega?

– Tradicija kuhanja uskršnjih šunkica nastavlja se i ove godine – kaže Željko koji je u svom dvorištu non-stop uz kotao u kojem kuha rolane i druge šunke.

Za tradiciju zna sve veći broj prijatelja i brojnih namjernika. Znaju kako će odavde odnijeti uskršnju deliciju odmah spremnu za stol. On će svoje goste počastiti bakalarom na bijelo, sirom s vrhnjem, suhim sirom, domaćim maslinovim uljem, domaćom lozovačom, travaricom i maraskom.

Željko dodaje kako će ovdje biti plavac od poštovane obitelji Juras i Amanovo vino iz Nedelišća.

– Hvala dragim prijateljima koji su me posjetili, posebno poštovanoj obitelji Valerije i Denisa Golubića. Svi koji su bili ovdje, a to su pravi poznavatelji te uskršnje delicije, kažu kako ona za pripremu najprije treba dobrog kuharskog majstora jer po njima sve to treba znati skuhati uz posebnu recepturu, a majstor toga je širokogrudni Željko.

Majstor od “kužine” će za kraj poručiti:

– Svim dragim ljudima, vjernicima, prijateljima i rodbini od svega srca želim sretan Uskrs i uskršnje blagdane!

- Oglas -

Podijeli:

Najnovije

Pročitajte još