NOVOSTI IZ OPĆINE OREHOVICA

FOTO Uskoro izgradnja vrtića, uređenje centra Podbresta, obnovljen objekt kod Mičigena…

Autor: Hana Batcha Frančić Foto/Video: Hana Batcha Frančić
- Advertisement -

Nakon provedenog postupka javne nabave za rekonstrukciju Dječjeg igrališta u Cesarskoj ulici u Orehovici, uskoro kreću radovi na rekonstrukciji tog igrališta, a također je u tijeku kompletno preuređenje Društvenog doma u Orehovici (zamjena unutarnje stolarije, bojanje zidova, postava novih podnih obloga, zamjena stropa).

U tijeku je obnova Društvenog doma u Orehovici

O ovome i o drugim novostima unutar Općine Orehovica izvijestila je načelnica Dijana Novak na posljednjoj sjednici Općinskog vijeća, održane 20. ožujka 2023. godine.

Načelnica Orehovice Dijana Novak

– S 15. ožujkom 2023. godine potpisan je Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za Izgradnju i opremanje dječjeg vrtića u Orehovici u iznosu od 7.200.000 kuna, odnosno 955.604,22 eura te se uskoro kreće u radove. Rok za izgradnju je 3 godine – također je istaknula načelnica.

Radovi na ulici uz budući vrtić

Dodala je i kako su u tijeku završni radovi koji se odnose na asfaltiranje nastavka Školske ulice u Orehovici gdje će vrtić biti smještena (radove izvodi tvrtke Tegra), a po završenom postupku nabave, uredit će se i oborinska voda u Školskoj ulici.

Školska ulica u Orehovici

Načelnica je rekla i kako je u tijeku izrada projektne dokumentacije za vanjsku teretanu u Podbrestu kako bi se krenulo u realizaciju postava sprava za vježbanje na otvorenom, a dogovoreno je uređenje centra Podbresta (kod trgovine KRK) s postavom nove ograde i hortikulturalnim uređenjem.

U planu je i uređenje centra Podbresta

– Radi povrata zemljišta u vlasništvu RH te uređenja stambene i sportsko – rekreacijske zone u Vulariji (na prostoru bivšeg nogometnog igrališta) u tijeku je izrada Urbanističkog plana uređenje „Doverčice“ u Vulariji – dodala je načelnica, dodavši kako su problem gradilišta, kao i igralište koje uopće nije na prostoru općine Orehovice. Stoga bi se dječje igralište preselilo na drugi prostor, što je izuzetno bitno jer je u Vulariji puno roditelja s djecom.

Uskoro kreće uređenje Dječjeg igrališta u Cesarskoj ulici

Vijećnik Zlatko Orsag napomenuo je kako se išlo s inicijativom da se premjesti dječje igralište jer je na neprimjerenom mjestu, a inače je i riječ o zoni na atraktivnom mjestu, udaljenom samo 8 km od Čakovca te na njegov i prijedlog Mjesnog odbora Vularije, pozdravlja odluku načelnice da se tu naprave građevinska zemljišta i premjesti igralište.

Zlatko Orsag

Novost je i obnova objekta smještenog kod jezera Mičigen u Podbrestu. Izvršeno je unutarnje i vanjsko bojanje objekta, uklonjen je dotrajali namještaj te je pokrenut postupak radi izvođenja priključka na vodu kako bi se posjetitelji ugodnije osjećali prilikom održavanja manifestacija.

Obnovljen je objekt kod jezera Mičigen

Tijekom ožujka kreće se i sa sanacijom poljskih puteva na području općine Orehovica. Na sjednici je doneseno i niz odluka vezanih uz konverzije kuna u eure, a prihvaćeno je i izvješće o radu GKP Čakom za 2022. godinu.

– Imamo teškoće s prikupljanjem otpada u romskim naseljima jer Romi otpad stavljaju u vreće, no krenut će se s crnim kantama i u romskim naseljima, pa se nadamo da će situacija biti bolja. Isto tako, nisu još svi podigli smeđe kante za bio otpad, a moći će ih podići i Romi.

- Oglas -

Podijeli:

Najnovije

Pročitajte još