OKUSI PROLJEĆA I TRADICIJE

FOTO Urbanovo gurman tjedan donosi nezaboravno eno-gastro iskustvo u atriju Starog grada

Autor: Restoran Stari grad Foto/Video: Restoran Stari grad
- Advertisement -

U sklopu Urbanovog, najvažnijeg eno-gastro festivala bregovite Hrvatske, restoran Stari grad pridružuje se manifestaciji Urbanovo gurman tjedan, donoseći na tanjure proljetne okuse i tradiciju ispričanu na vlastiti način.

Do 18. svibnja posjetitelji restorana mogu uživati u jelovniku koji slavi jednostavnost sezonskih namirnica i snagu lokalne priče. Spoj okusa čine juha od koprive s pečenim porilukom, raca s mlincima te starinska griz pita s jabukom i sladoledom od vanilije i šumskog voća. Svaki slijed pažljivo je uparen s vrhunskim vinima vinarija Dvanajščak Kozol, Belović i Banfi čime se dodatno naglašava važnost lokalnog terroira i eno-gastro suradnji.

Naizgled jednostavan jelovnik krije bogatstvo okusa koje odražava posvećenost sezoni, prirodi i svakom detalju na tanjuru.

Priroda u svakom zalogaju

U Starom gradu svaki tanjur nosi i poruku brige za okoliš. Kroz svakodnevne izbore i suradnje s lokalnim proizvođačima restoran promišljeno bira održivost, od začinskog bilja koje raste na terasi restorana do sezonskih namirnica iz ekološkog i biodinamičkog uzgoja. Sve to prati i vlastita priprema tijesta, kruha, peciva, tjestenina i kolača, u potpunosti iz kuhinje restorana.

Iz poštovanja prema prirodi restoran svakim svojim izborom nastoji vratiti barem dio onoga što nam priroda svakodnevno daje, stvarajući tako ne samo bogate okuse, već i priču vrijednu pažnje.

Terasa koja ponovno živi

Topli i sunčani dani u Čakovcu donijeli su i novu sezonu uživanja u jedinstvenom ambijentu terase Starog grada. Prostor ispunjen zelenilom, stoljetnim zidinama i

mirisima svježih tanjura postaje mjesto za mirne pauze, duga druženja i trenutke koje vrijedi pamtiti.

Prostor za proslave i poslovna okupljanja u povijesnom ambijentu

Osim sezonskog jelovnika, restoran Stari grad nudi i intimni prostor konferencijske dvorane, koji se prema željama klijenata pretvara u ambijent za proslave, poslovna okupljanja ili posebne večere. Dvorana prima do 30 gostiju, a svaki događaj oblikuje se uz individualno osmišljen jelovnik i atmosferu koja spaja povijest, estetiku i vrhunsku gastronomiju.

Pomno birani detalji, igra svjetla i sjene, toplina materijala i zidine koje pričaju priče – sve to doprinosi iskustvu koje ostaje u sjećanju svakom gostu.

- Oglas -

Podijeli:

Najnovije

Pročitajte još