EKONOMSKA I TRGOVAČKA ŠKOLA

FOTO Učenici sudjelovali u mnogobrojnim poučnim i zabavnim radionicama

Autor: Ekonomska i trgovačka škola Čakovec Foto/Video: Ekonomska i trgovačka škola Čakovec
- Advertisement -

Zadnji dan nastave uoči proljetnih praznika u čakovečkoj je Ekonomskoj i trgovačkoj školi posvećen temi koju većina mladih smatra glavnim izazovom budućnosti, a to je – očuvanje prirodnog i okolišnog bogatstva našega planeta. Pod geslom „Mislim globalno, djelujem lokalno“ učenici su sudjelovali u mnogobrojnim poučnim i zabavnim radionicama.

Koji su ciljevi održivoga razvoja, kako im možemo pridonijeti smanjujući vlastiti ekološki otisak, koje su naše lokalne specifičnosti – od utjecaja klimatskih promjena i međimurske prirode do odnosa prema hrani i kulturnih vrijednosti – nastavnici su ih osmislili s najrazličitijih aspekata služeći se inovativnim metodama poučavanja.

Tako su među ponuđenim radionicama bili primjeri ekonomske dobre prakse poput Humane Nove, Forestlanda i lokalnih OPG-ova, novi proizvodi Učeničke zadruge Terra Economica, predavanje člana HGSS-a Petra Babića, ali i izrada nakita od otpada, legenda o Pozoju, haiku po međimurski, kusudama, gerilski marketing i ulična umjetnost… U učenju o zdravim zalogajčićima našla se i izrada tradicionalnih pisanica obojenih korom luka.

– Prekrasan dan u opuštenom ozračju, koji promiče ekološke vrijednosti, naš je projektni dan, Dan ekoškole, a taj se međunarodni program u Ekonomskoj i trgovačkoj školi provodi još od 1998. g. prof. Iva Novak, koordinatorica ekoškole u ETŠ-u – poručuju iz Škole.

- Advertisement -

Podijeli:


Najnovije

Pročitajte još