RUKAVE ZASUKALI KLINCI, UDRUGE, TRKAČI…

FOTO U Svetoj Mariji i Donjem Mihaljevcu održana velika akcija čišćenja okoliša!

Autor: Hana Batcha Frančić Foto/Video: Hana Batcha Frančić, volonteri
- Advertisement -

U subotu, 18. ožujka 2023. godine, održala se velika radna akcija čišćenja okoliša na području općine Sveta Marija, odnosno njezinim naseljima Sveta Marija i Donji Mihaljevec. Mnoštvo volontera, članova općinskih udruga, školaraca, ali i vrtićanca te ostalih mještana dobrovoljca, zasukalo je rukave i rasteretilo prirodu općine Sveta Marija za nekoliko punih prikolica raznoraznog smeća, koje je preuzeo GKP Pre-kom.

Volonteri su se okupili ujutro u 9 sati ispred zgrade Općine u Svetoj Mariji te na igralištu NK Drava u Donjem Mihaljevcu, razišli se u raznim smjerovima te se, nakon akcije čišćenja, okupili na terasi NK Mladost u Svetoj Mariji, gdje ih je dočekalo piće i kuhane kobasice.

Klinci su bili veliki pomagači

Za sve volontere bili su osigurani i rukavice, vreće za smeće te klipići i boce s vodom. Događaju je prisustvovala i načelnica Općine Sveta Marija Đurđica Slamek, koja redovito organizira ovakve akcije nastojeći općinu održati urednom i čistom.

Načelnica Općine Sveta Marija Đurđica Slamek

Među najmlađim volonterima, u ime Teniskog kluba Sveta Marija, bila su dva brata, 5-godišnji Vito i 6-godišnji Erik Jambrešić, koji su marljivo skupljali smeće, a kao maleni mogli su se zavući u nedostupne kutke gdje je čekalo smeće neodgovornih i ekološki nesvjesnih mještana koji su ih iz nekog razloga pobacali u prirodu.

Vito i Erik Jambrešić

Našlo se tu svega – od usisavača, metle, stare odjeće, praznih PVC boca od pića (s povratnom naknadom!) do staklenih bočica alkoholnih pića, starih guma, praznih vreća od gnojiva itd. Nevjerojatno je kako ljudi bacaju otpad u prirodu, umjesto da ga jednostavno odlože u odgovarajuće spremnike Pre-koma koje bi trebali imati kod kuće ili iskoriste besplatnu uslugu odvoza glomaznog otpada!

Čestitke svima koji su sudjelovali u akciji, a posebno djeci, te veliki špotanac za one koji su to smeće nabacali u prirodu!

Od smeća su pronađeni i stari usisavač, stalak za veš, kuhalo za vodu itd.
- Oglas -

Podijeli:

Najnovije

Pročitajte još