VAŽAN DAN ZA GRAD PRELOG

FOTO Svečano je položen kamen temeljac za izgradnju POS stanova

U petak, 14. siječnja 2022. godine u Ulici Matije Gupca u Prelogu potpisana je Povelja za kamen temeljac za izgradnju višestambene građevine iz programa POS-a i svečano položen kamen temeljac na lokaciji njezine izgradnje, preko puta DG centra.

Podsjećamo, ugovori o građenju i nadzoru potpisani su sredinom prosinca. Projektnu dokumentaciju za izgradnju višestambene građevine POS-a izradila je tvrtka Trinas projekt d.o.o., dok će radove, u ugovorenoj vrijednosti od 11.994.997,52 kune, izvoditi Zajednica ponuditelja Core upravljanje d.o.o. i Energo – S. Grad Prelog će nepovratno sufinancirati ovu izgradnju u iznosu od 2.028.229,73 kuna. Stručni nadzor nad radovima provodit će tvrtka Eko-plan d.o.o., a vrijednost ugovorenog nadzora iznosi 114.000,00 kuna.

Svečanost, na kojoj su sudjelovali predstavnici Grada Preloga, među kojima i predstavnici izvođača radova te Agencije za pravni promet i posredovanje nekretninama i Ministarstva prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine, započela je puštanjem hrvatske Himne, nakon čega su održani govori, položen kamen temeljac te napravljen blagoslov od strane vlč. Antun Hoblaj, župnika Župe sv. Jakoba Prelog.

– Veliko mi je zadovoljstvo što danas postavljamo kamen temeljac buduće stambene zgrade u kojoj će biti 20 stanova i živjeti 20 obitelji. Ova zgrada mijenja sliku Preloga i ovaj prostor čini ljepšim i bogatijim. Zahvaljujem se svima koji su omogućili da do ovoga dođe. Vjerujem da će izvođače radova poslužiti i vrijeme te da će ova zgrada niknuti u zadanom roku te da ćemo se za godinu dana opet ovdje sresti na otvorenju jedne nove ljepotice u Prelogu – rekao je saborski zastupnik i gradonačelnik Grada Preloga Ljubomir Kolarek.

Ljubomir Kolarek

Direktor Agencije za pravni promet i posredovanje nekretninama Dragan Hristov naglasio je kako je u proteklih 20-ak godina napravljeno više od 8000 stanova po programu POS-a u Hrvatskoj, u vrijednosti od 4 milijarde i 300 milijuna kuna. Trenutno APN gradi 499 stanova, a ove godine pokrenut će se izgradnja još 400 do 500 stanova.

– Drago mi je da Prelog već drugi put surađuje s APN-om i danas, polaganjem ovog kamena temeljca, započinjemo izgradnju stambene zgrade na četiri etaže, ukupne neto površine od 1315 m2 – rekao je Dragan Hristov, dodavši:

Dragan Hristov

Predviđena prodajna cijena stanova bit 1350 eura, a rok izgradnje je 365 dana.

– Zahvaljujem svima na ovim pripremama i korektno odrađenom poslu. Potrebno je 2/3 vremena da bi se investicija pripremila, a kad građevinarska operativa uzmu konačno stvar u svoje ruke, u 1/3 vremena nastane sve ono što je pripremano u te dvije trećine potrebnog vremena. Siguran sam da ćemo za 365 dana ovdje rezati vrpcu jednog prekrasnog objekta – rekao je ministar prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine Darko Horvat, dodavši:

Darko Horvat

– Još je jedan program osim POS-a vrlo interesantan. Gotovo 4600 zahtjeva pretvoreno je u ugovore glede sufinanciranja stambenih kredita. To je mjera koja je više od 600 međimurskih obitelji omogućila da mladi ljudi starosti do 35 odnosno 45 godina uspiju kupiti svoju prvu nekretninu, bez obzira je li to bio stan ili obiteljska kuća. Taj dio demografske politike Vlade RH bit će aktualne i u 2022. i 2023. godini, te pozivam sve mlade koji žele ostati u Međimurju, a žele riješiti svoje stambeno pitanje, da kontaktiraju stručne službe APN-a.

Pohvalio je i stručne službe APN-a jer su pronašle uspješni model u ovo turbulentno vrijeme, ne samo opterećenom Covidom, već i za izvođače radova vrlo turbulentnim vremenom nestabilnih cijena, materijala i same radne snage. Čestitao je i gradonačelniku što je pronašao mogućnost da krajnjeg kupca, mladu obitelj, kvadratni metar stana ne košta više od 1350 eura.

>>>FOTO Svaki stan imat će loggiu s pogledom na jezero, a kvadrat stana koštat će 1350 eura

Najnovije vijesti

Pročitajte više