OBITELJ ČITUŠ IZ DONJE DUBRAVE

FOTO Svečano je otvoren Fast food Ste&Vil! Donjim Međimurjem zamirisao kebab!

Autor: Hana Batcha Frančić Foto/Video: Hana Batcha Frančić
- Advertisement -

Ljubitelji kebaba u Donjem Međimurju dolaze na svoje! Danas, 2. lipnja 2023. godine svečano je otvoren restoran brze hrane (fast food) Ste&Vil u Donjoj Dubravi. Otvorenju su prisustvovali prijatelji i rodbina, a na kebabe i ostalu fast food hranu moći ćete doći od ponedjeljka, 5. lipnja. Na novosagrađenom objektu na adresi Dravska 24a obitelj Čituš iz Donje Dubrave ostvarila je svoju ideju, koja se rodila još prije 10-ak godina kao šala.

O tome su nam više rekli vlasnici restorana, supružnici Valerija (43) i Vladimir (55) Čituš te njihova djeca, Stefani (20) i Vilim (23), po kojima je ovaj restoran i dobio ime.

Obitelj Čituš

– Ideja za ovo rodila se prije još 10 godina, kada je naša susjeda ovdje imala fast-food. Kad je najavila da se seli u Norvešku, iz šale smo rekli kako ćemo mi otvoriti restoran brze hrane. I eto, ipak smo to i učinili, nakon 10 godina! Treba stvarati! – ispričao je Vladimir Čituš, inače poduzetnik i vlasnik uspješne tvrtke za stolariju ALU Čituš, nekadašnji zamjenik načelnika Donje Dubrave, a danas vijećnik u županijskoj skupštini.

Obitelj Čituš je uvijek financijski pomagala udrugama i pojedincima, a Vladimir je odavno uključen u politički život s ciljem poboljšanja života u zajednici. Dovođenje kebaba na prostore Donjeg Međimurja svakako je nešto najatraktivnije što je mogao napraviti za ovo područje!

Vladimir će zadržati tvrtku ALU Čituš, gdje mu trenutno pomažu i supruga i sin Vilim, a vođenje restorana bit će, kaže, zanimacija supruge Valerije i njihove kćeri Stefani, koja je završila školu za pomoćnu kuharicu.

Uzbuđene smo, uložile smo u ovo mnogo truda i neprospavanih noći, a nadamo se da ćemo se snači i da će sve biti dobro! – rekla je Valerija, no njezin suprug Vladimir u to ne sumnja te kaže kako po ovom pitanju zapravo i nema konkurencije na području Donjeg Međimurja.

Konobarice Dubravka i Ines

Uz kebabe, hamburgere, čevape, pljeskavice, salate, nuggetse, pomfri i dr. fast food, za što brinu kuharice Sandra i Marina, ovaj restoran nudi i pozamašan izbor pića, a uslužit će vas dvije simpatične konobarice, Dubravka i Ines. Pronaći osoblje za restoran danas nije lako, no obitelj Čituš je to uspjela.

Zemljište na kojem je Ste&Vil izgrađen Valerija je naslijedila od bake zajedno s voćnjakom, a objekt ima 139 m2 unutarnjeg prostora, 90 m2 terasa (natkrivena i vanjska terasa), vrt s voćnjakom i dva parkinga!

Vilim i kuharice Sandra i Marina

– Na početku smo zamislili manji prostor, no s vremenom smo shvatili da to nije ništa, pa smo povećavali objekt. Na kraju smo se, spontano, odlučili i za zatvorenu i otvorenu terasu. Razmišljamo i da postavimo stolove u voćnjak i iskoristimo ljepotu prirode – rekao je Vladimir i dodao kako lokaciju nisu izabrali tek tako – na prostornom planu općine Donja Dubrava iza ovog restorana predviđen je kamp, pa je mjesto idealno.

Unutrašnja dekoracija restorana napravljena je pomno i s puno truda, izgleda odlično! Idejnu viziju za to obitelji Čituš je pružio Vedran Perišić, nagrađivani projektant iz Zagreba, no sve su detalje odredili sami, u čemu je glavnu ulogu imala Valerija. Osmislila je i ukrašavanje dijela zida pletenim tanjurima i ukrasima te angažirala oslikavanje zidova unutar objekta, u WC-ima i na terasi. Oslikala ih je slikarica Anita Genc.

Htjela sam postići toplinu, pa smo išli na prirodne materijale i drvo. Drago mi je da je sve uglavnom domaće, čak i stolci su iz Međimurjepleta – rekla je Valerija.

Posebno su zanimljive i fotografije ispod šanka. Riječ je o fotografijama Donje Dubrave iz prošlosti, koje im je ustupila fotografica Marija Frančić iz svoje arhive.

Na svečanom otvorenju vrpcu je prerezala kći Stefani, a Valerijs je od srca i sa suzom u oku zahvalila članovima obitelji i prijateljima, koji si im pomogli u realizaciji ovog projekta. Uz ponudu jela i pića, SRD Štuka iz Donje Dubrave za goste je pekao dravsku ribu, a za ugođaj su se pobrinuli Tamburaški sastav Taubeki.

Radno vrijeme objekta je pon-četv. 7-23 h, petak – subota 7-24 h, a nedjeljom 7-23 h. Kuhinja radi sat kraće, a nedjeljom ne radi. Posjetite Ste&Vil i uživajte! A kako to izgleda pogledajte na fotografijama s otvorenja!

- Oglas -

Podijeli:

Najnovije

Pročitajte još

Proteklog vikedna u Međimurju se vjenčalo čak 13 parova! Pogledajte koji?

Proteklog tjedna na području Međimurja rođeno je samo 6 beba:...

Vrhunske priredbe uz najbolja međimurska vina!

Kao i svake godine dosad tako i ove manifestacija Ljeto...

FOTO Nenad Jambrović: Slama za pikača mora biti pokošena ručno 

Tijekom vikenda, Udruga Pikač iz Selnice gostovala je u Pucuncima u Sloveniji sudjelujući...