LOV RIBE UDICOM NA PLOVAK

FOTO SRK Klen Sveta Marija ekipni pobjednik, a Luka Pozderec prvak 1. Međimurske lige!

Autor: SRK Klen Sveta Marija/HBF Foto/Video: SRK Klen Sveta Marija
- Advertisement -

U nedjelju, 17. rujna 2023. godine, u Turčišću je održano posljednje kolo 1. Međimurske lige u lovu ribe udicom na plovak. Liga se sastojala se od 8 kola na različitim vodama koje su bile izuzetno zahtjevne.

Natjecanja su se odvijala na vodama Žužićka, Palovec, dva kanala HE Dubrava, Selnica i Turčišće. U ligi se natjecalo 10 ekipa s po tri natjecatelja u svakoj. Sve ekipe bile su podjednako jake i spremne da osvoje sam vrh ljestvice.

Kristijan Komorski, Luka Pozderec, Mario Fundak i kapetan Kristijan Pozderec

Ekipa Klena iz Svete Marije bila je u sastavu: Mario Fundak, Petar Komorski, Dinko Golubić i Luka Pozderec. Ekipa je bila složna usprkos usponima i padovima, ali su se ipak pokušavali zadržati pri vrhu tablice. Odlučujuće kolo održavalo se na vodi Turčišće gdje se lovila sitna riba i bio je dosta zahtjevan ribolov.

Mario Fundak viceprvak 1. Međimurske lige

Usprkos treninzima trebalo je dosta improvizirati na vodi. Borba za prvo mjesto bila je jako zanimljiva zbog male razlike u bodovima, ali ekipa SRK-a Klen ekipno je zauzela 1. mjesto dok je pojedinačno Mario Fundak zauzeo 2. mjesto, a Luka Pozderec, iako najmlađi natjecatelj u toj ligi, postao je pojedinačni prvak 1. Međimurske lige, tako da su se dva Klenovca našla na tronu sa dva boda razlike.

Luka Pozderec prvak 1. Međimurske lige

Luka Pozderec (19) iz Donjeg Hrašćana, član je SRK-a Klen Sveta Marija već 8 godina, gdje trenira uz mentorstvo svjetskog prvaka u ribolovu Mihaela Pongraca. Kao mladi natjecatelj hrvatskog ribolova postigao je već brojne rezultate. Iza njega su mnoge medalje i pehari, uspješno kapetanstvo mladim juniorskim nadama Klena Svete Marije, a planovi su tek krenuli. Natječe se u županijskoj prvoj ligi, županijskoj prvoj feeder ligi i ligi HŠRS-a u kategoriji U-20.

Rano je krenuo u natjecateljske vode, a taj sport je zavolio zahvaljujući i svojoj obitelji u kojoj se svi bave ribolovom. Otac Kristijan je i njegov trener i kapetan ekipe, majka Jasminka ribolovna je sutkinja, a sestra Ivana također se bavi ribolovom.

Luka je počeo nizati dobre rezultate već od kadetske kategorije, a osvajao je međimurske lige mladeži u kategoriji juniora. Svojim rezultatom u Hrvatskoj ligi 2021. godine ostvario je svoj plasman u reprezentaciji. Branio je hrvatske boje na Svjetskom ribolovnom prvenstvu 2022. Svoje znanje i iskustvo prenosi i na mlađe generacije SRK-a Klen Sv. Marije.

Da se rad, trud i zalaganje isplati dokazao je i u 1. Međimurskoj ligi. Nije bilo lako iz razloga što u njoj love natjecatelji koji se bave ribolovom dugi niz godina. Ne može izdvojiti najljepše natjecanje jer je svako bilo zanimljivo na svoj način. Bilo da se lovila sitna riba ili ona malo veća.

Predsjednik SRK-a Klen Sveta Marija Petar Komorski s ponosom je čestitao na uspjehu svojim ribolovcima, kao i ostalim ekipama i natjecateljima. Čestitkama se pridružuje i Medjimurski.hr!

- Oglas -

Podijeli:

Najnovije

Pročitajte još