DVA DANA KUHARSKIH RADIONICA

FOTO Srednja škola Prelog: Talijani i Međimurci u pripremi delicija za prste polizati!

Autor: Hana Batcha Frančić    Foto/Video: Hana Batcha Frančić, Srednja škola Prelog
- Advertisement -

Srednjoj školi Prelog su u sklopu projekta Erasmus+ jučer i danas, 12. i 13. ožujka 2024. godine, održane odlične kuharske radionice za učenike i strukovne učitelje te škole u suradnji s dugogodišnjim partnerima iz talijanskog restorana La Cucina di Crema, gdje je 10 godina radio danas strukovni nastavnik ugostiteljskog posluživanja i mentoru Srednjoj školi Prelog Goran Žižek, koji je i pokrenuo ovu prekrasnu suradnju.

Koordinatorica Erasmus+ projekata je Kristina Jančec, a radionice su održali talijanski kuhari Annachiara Didone’ i Aleh Baranchuk te voditeljica sale La Cucina di Crema, inače Međimurka Danica Žižek. U sklopu prvog dana radionice, na kojoj su sudjelovali strukovni učitelji Srednje škole Prelog Goran Žižek, Ivana Martinec Novak, Robert Režek, Anica NaranđaDanijel Naranđa, Slađana Herman i Vlado Bogomolec, pripremljene su svakojake delicije – za prste polizati!

Među ostalim, radili su rižoto sa zelenim šparogama i sirom morlacco, krokantnim svinjskim dimljenim obrazima i mariniranim žutanjkom, svježe torteline punjene kozjim sirom i špekompatke na kremi od krumpira i mljevenim sušenim kaparama, tiramisu sa šumskim voćem, kapicom od čokolade i preliven kavom. Sudionici su imali priliku naučiti i kako se priprema pravi talijanski koktel Aperol Spritz.

Drugog dana radionica učenici su također učili raditi torteline s kozjim sirom i špekom, zatim tjesteninu od cikle i običnu te delicije poput kruške kuhane u vinu s kremom od mascarponea, jelo od krumpira i ragua sa sopressa salamom i dr.

Wow!

- Oglas -

Podijeli:

Najnovije

Pročitajte još