ULICKANE SJEKIRE VIŠE GLEDALI NEGO KUPOVALI

FOTO Skupe samurajske noževe znatiželjnci promatrali sa sigurne udaljenosti!

Autor: Ivica Jurgec Foto/Video: Stjepan Štef Hranilović
- Advertisement -

I ove srijede na čakovečkom sajmu bilo je veselo i živo. Dobro se prodavalo i kupovalo.

Na prostoru gdje su izloženi stari predmeti opet se moglo kupiti svašta: od ulickane stare pegle do kolovrata. No, ovaj put su pozornost privlačile obnovljene sjekire, obojene živim bojama. Pored njih i skupi samurajski mačevi u ukrasnim koricama, koje su znatiželjnici promatrali sa sigurne udalejnosti.

Zadovoljavajuća ponuda bila je malih pilića i purica, a zabilježili smo sporadičnu ponudu patkica i zečića.

Kao i uvijek u ovo doba, dobra je bila i ponuda cvijeća, presadnica, ukrasnog grmlja, voćnih i loznih sadnica… Plastične viseće tegle s cvijećem nudile su se po 7 eura.

Mladi krumpir bio je po 2 eura kilogram, koliko je stajao i kilogram mladog zelja. Lubenica se također mogla kupiti po 2 eura kilogram.

Jagode drže cijenu: pola kilograma 2 eura. Jabuke u vrećici od 5 kg prodavane su po 4 eura, ali mogli ste ih dobiti i jeftinije. Orasi očišćeni su bili po 8 eura, limun po 1,99, grožđe po 4, kruške po 1,5 i smokve po 7 eura kilogram.

Zelena salata bila je po 1 euro komad, odnosno 2 eura kilogram, peršin po 3,30 eura, celer 2,65, mrkva od 1,33 do 1,60 eura, češnjak po 5, a poriluk po 2 eura kilogram.

Cijene suhog graha raznih vrsta kreću se od 3 do 12 eura. Korijen hrena je prodavan po 4,70 eura, dok su šampinjoni bili po 3,20 eura kilogram.

Luk, krumpir i repa u vrećema od po 10 kilograma prodavani su po 6 eura. Cherry rajčica bila je po 1,99 eura kilogram, a istu cijenu imale su i slatke klementine. Vezica mladog luka je nuđena po 1 euro, dok je stari krumpir, ovisno o debljini, bio po 0,35 do 0,60 eura kilogram.

I danas su posjetitelje sajma mamile table špeka, odnosno pancete, suhih kobasica, sira i čvaraka. Litra crnog tikvinog ulja prodavana je po 14 eura.

Svega toga se nagledao, namirisao i snimio naš Stjepan Štef Hranilović. Pogledajte njegovu foto reportažu.

- Oglas -

Podijeli:

Najnovije

Pročitajte još