KOPRIVNICA

FOTO Sadnjom obilježili Europski tjedan mobilnosti u dječjem vrtiću Tratinčica

Autor: Komunalac Foto/Video: Komunalac
- Advertisement -

Mališani iz dječjeg vrtića Tratinčica, u objektu Pčelica sa svojim odgajateljicama i djelatnicima Komunalca obilježili su Europski tjedan mobilnosti sadnjom novih sadnica u kamenjar koje će krasiti dvorište vrtića.

Posađeno je 10 vrsta raznih trajnica koje će svojom biljnom raznolikošću i ljepotom krasiti kamenjar. Komunalac je za ovo uređenje izabrao biljke koje se dobro uklapaju u kamenjare – kinesku kuriku, babinu svilu, koraljni zvončić ,šaš, bršljan, lovorvišnju i malolisnu kuriku, a u kamenjaru će svoje mjesto naći i sadnice koje su mališani donijeli iz svojih vrtova i cvjetnjaka.

Djeci su se pridružile članice Kluba umirovljenika Volonter penzioner i Mirka Kompostirka koja je zemlju obogatila kompostom DomKo kako bi nove sadnice dobile sve potrebne nutrijente i rasle u prirodnim uvjetima.

Aktivnostima sadnje biljaka nastojali smo kod djece razviti ljubav prema prirodi, ali i osjećaj odgovornosti i brige za bilje i očuvanje prirode. Djeca su kroz igru učila o sadnji i brizi oko cvijeća, a zasadili su brojne trajnice koje će svojom biljnom raznolikošću krasiti dvorište vrtića.

- Oglas -

Podijeli:

Najnovije

Pročitajte još