ZA SJESTI I GUŠTATI

FOTO Prekrasan vrt farofa u Donjem Vidovcu nešto je posve opuštajuće!

Autor: Hana Batcha Frančić Foto/Video: Hana Batcha Frančić
- Advertisement -

Centar Donjeg Vidovca prelijepo je mjesto na kojem se u centralnom dijelu nalazi travnjak s jednim od najvećih hrastova u Međimurju, Arpadom, a okolo su škola, kafić, slastičarnica (s finim Ledo sladoledima na kugle) i – zgrada župnog dvora i crkva sv. Vida. Ova crkva i zgrada župnog dvora lijepe su same po sebi, no u proljeće i ljeti vrt koji krasi dvorište farofa postaje pravi mali raj!

Uz oleandre se osjećate kao da ste na moru

U ovom zaista ugodnom, opuštajućem vrtu tad cvatu oleandri, muškatlini, ruže, ljiljani, lepi dečki, katruže, plavi i bijeli međimurski cvijet iris, asparagusi i drugo cvijeće, a ljepotu vrtu daju i palme, grmići i borovi. Prekrasno cvijeće krasi i prozore farofa.

Sve ovo dekorirala je i o biljkama i okolišu brine 72-godišnja žena dobrog srca Ana Nestić iz Donjeg Vidovca, koja je u humanitarnim radu i pomaganju drugima te brizi oko Etno zbirke i zgradi farofa pronašla zadovoljstvo i mir.

Upravo je takav i ovaj vrt – miran i spokojan, te poziva posjetitelje da sjednu na klupicu i uživaju u ovoj urednosti i ljepoti, za koju se vidi da je uređena s puno truda i ljubavi. K tome, Ana Nestić ima i „zlatnu ruku“ za vrt jer sve joj se primi.

– Muškatline sam sama raspelcala, od jednog teglina sam ih dobila deset! Samo otrgnem grančicu i zapiknem u zemlju – kaže Ana, no priznaje da cvijeće u teglama nije ovako bujno samo od ljubavi i vode, već povremeno u vodu za zalijevanje doda malo gnojiva Cvjetala.

Štefanija Popošek, Ana Nestić i Bojana Petrić


No, treba to sve i zaliti, posebno po vrućinama! Srećom, u održavanju vrta Ani povremeno pomaže i prijateljica Štefanija Popošek, također umirovljenica iz Donjeg Vidovca, a zajedno se i odmore i popričaju na klupici u tom opuštajućem ambijentu, a rado se tu opusti i načelnica Općine Donji Vidovec Bojana Petrić.

U svakom slučaju, ovako krasno uređen okoliš farofa i crkve može biti na ponos ne samo mještanima Donjeg Vidovca i svećeniku Stjepanu Berljaku iz župe u Donjoj Dubravi, koji ovdje služi mise, već i Međimurju općenito te svima koji se nađu u posjetu ovom lijepo uređenom naselju!

- Oglas -

Podijeli:

Najnovije

Pročitajte još

Krenula sezona Sportova na vodi prvim nedjeljnim druženjem

Turistička zajednica Grada Preloga i ove godine nastavlja sa...

Bila je privilegija poznavati Danijelu

Na preloškom groblju u subotu prije podne održan je...

FOTO Emotivni oproštaj župnika Mislava Mikaca sa župljanima! Bilo je i suza!

Izuzetno emotivno bilo je danas na oproštajnim svetim misama...