GODIŠNJA SKUPŠTINA OLDTIMER KLUBA MEĐIMURJE

FOTO Poseban gost Živko Skuhala: ‘Oldtimeri su vozila proizvedena do 31.12.1969. godine!’

Autor: Hana Batcha Frančić Foto/Video: Hana Batcha Frančić, Vladimir Kovač
- Advertisement -

Više od 150 članova iz Međimurje, Austrije i Slovenije sudjelovalo je na godišnjoj skupštini Oldtimer kluba Međimurje iz Čakovca, održanoj u restoranu KTC-a u Čakovcu u subotu, 24. veljače 2023. godine, a pridružili su im se i gosti iz oldtimer klubova iz Ljutomira, Dornave, Zaboka i Garešnice, kao i gradonačelnica Grada Čakovca Ljerka Cividini.

Oldtimer klub Međimurje iz Čakovca broji više od 300 članova te više od 600 vozila. Uz izvješće o 2023. godini i planove za 2024. godinu te podjelu zahvalnica i priznanja, zanimljivo predavanje održao je i Živko Skuhala, član Oldtimer kluba Varaždin, a skupština je završila večerom uz živu glazbu, bend Suha grla.

Skupštinu je vodio najaktivniji član Upravnog odbora kluba Dragutin Barlek, a u radnom predstavništvu bili su i predsjednik kluba Marijan Rešetar te tajnik Radovan Radiković. Predsjednik Rešetar osvrnuo se na rad Oldtimer kluba Međimurje, kao i planovima za 2024. godinu.

Marijan Rešetar i Dragutin Barlek

U 2023. godini, ovaj izrazito aktivan klub sudjelovao je u nizu manifestacija kao i sam organizirao izložbe oldtimera te izlete na susrete oldtimer vozila u Hrvatskoj i inozemstvu, kao što su primjerice Oldtimer show u Budimpešti, hodošaće oldtimer vozilima u Mariju Bistricu, izložbe oldtimera u Štrigovi, Čakovcu, Vidovcu, Goričanu, Brezju, Nedelišću, Sračincu i Maloj Subotici te još mnogo toga!

Kao i svake godine na Uskrsni ponedjeljak, tako će i ove, 2024. godine, klub otvoriti sezonu izložbom oldtimera u Svetom Martinu na Muri, a 27. travnja, povodom Dana Međimurske županije, održat će izložbu odltimer vozila u Starom gradu u Čakovcu. Uz mnogobrojne aktivnosti koje klub nastavlja i tijekom ove godine, u kolovozu je u planu i susret oldtimera u Čakovcu povodom Porcijunkulova, a ove će godine članovi i na jedan novi izlet – oldtimer sajam u Tullnu u Austriji.

Živko Skuhala

Kao poseban gost skupštine stigao je i Živko Skuhala iz Varaždina, akademski slikar koji je radio i kao predavač o restauraciji oldtimer vozila u Varaždinu te ima muzej oldtimer vozila, koji je predstavio novo izdanje svoje knjige „TZM -Tvornica motora Zagreb“ i, s obzirom na velik broj novih, mlađih članova Oldtimer kluba Međimurje, održao predavanje o oldtimerima.

Tvornica motora Zagreb, istaknuo je Skuhala, bila je prva jugoslavenska tvornica motornih vozila i jedina hrvatska tvornica motornih vozila, koja je djelovala od 1947. do 1963. godine, nakon čega je nažalost zatvorena političkom odlukom. Na skupštini se odmah mogla kupiti i knjiga.

Skuhala je pojasnio i što uopće znači oldtimer.

Oldtimer je vozilo čija su tehnička i tehnološka rješenja napuštena jer su zastarjela. Oldtimeri su zapravo vozila proizvedena do 31. prosinca 1969. godine, a stara vozila proizvedena nakon toga su youngtimeri, odnosno mlađa povijesna vozila – naglasio je Skuhala.

Na kraju je Ines Rešetar podijelila zahvalnice. Zahvalnice za 10 godina članstva i djelovanja u klubu primili su: Vladimir Čurić, DVD Knezovec, Radoslav Erkapić, Neven Faić, Marija Fegeš, Rajko Cmrečnjak, Antun Hamer, Ana Ivančok, Mijo Jurić, Stjepan Kočiš, Snježana Levačić, Marija Loth, Mirela Radiković i Ignac Slaviček.

Zahvalnice za 15 godina članstva primili su: Ljiljana Branilović, Vjekoslav Bunić, Dario Cenko, Radovan Crnčec, Franjo Gostović, Ivan Herman, Damir Kipke, Franjo Lončarić, Predrag Novak, Ivica Pongrac, Radovan Radiković, Franjo Sabol, Vladimir Varga i Željko Vrhar.

Zahvalnice za 20 godina članstva primili su: Barbara Kralj, Branko Vuković, Antun Grošanić, Vojmir Zamuda i Božidar Borovec, a za 25 godina članstva: Franjo Vrhar, Branko Krajačić i Dragutin Meglić.

Povelje zahvalnosti za aktivnosti kluba u 2023. godini primili su: Anica Bunić iz Varaždina, Grad Prelog, Slavko Faltak iz Čakovca, Vladimir Kovač iz Mačkovca, Dragutin Barlek iz Brezja, Radio 105 iz Selnice, Općina Sv. Juraj na Bregu, Mjesni odbor Zasadbreg, Turistička zajednica Grada Čakovca i Velimir Kelkedi iz Čakovca.

Zahvalnice su primili i sponzori-donatori u 2023. godini: Nikola Škrobar iz Jurovčaka, Franjo Bestijanić iz Selnice, Vjekoslav Bunić iz Varaždina, Valentin Novak iz Novog Sela Rok, Valentin Kocijan iz Frkanovca, Momčilo Andrejić iz Beča, Dragutin Tizaj iz Donjeg Kraljevca, Davor Škvorc iz Dragoslavca, Bojan Štampar iz Sv. Urbana, Lepoglavec d.o.o. iz Goričana, Marijan Šarić iz Savske Vesi, Ivan Herman iz Pribislavca, Vladimir Cipot iz Hlapčine i Zvonimir Montag iz Zasadbrega.

- Oglas -

Podijeli:

Najnovije

Pročitajte još