SREDNJA ŠKOLA ČAKOVEC

FOTO Osmjesi na licima aktualnih učenika i nastavnika dokazuju da vlada sjajno raspoloženje

Autor: BL Foto/Video: BL
- Advertisement -

Nedugo, u prisustvu samog predsjednika Vlade Republike Hrvatske te njemačkog donatora Friedhelma Loha koji je u školu uložio više od 7,2 milijuna eura, svečano je otvorena nova školska zgrada. Bio je to višegodišnji projekt u kojeg su vjerovati, navela je tom prilikom ravnateljica škole Gordana Ramuščak, a danas, 8. lipnja 2024. godine, po prvi je puta nova zgrada otvorena za javnost i nove polaznike škole.

Dan otvorenih vrata okupio je sve djelatnike škole pod čijim su vodstvom učenici svoje učionice pretvorili oaze znanosti. Upravo su aktualni učenici bili ključni medijatori između škole i novih polaznika, prezentirajući im svoja stečena znanja kroz eksperimente i igre, ali i vlastito iskustvo i zadovoljstvo školom i obrazovanjem u Srednjoj školi Čakovec.

Svi posjetitelji mogli su se informirati o medicinskim smjerovima i programu opće gimnazije, no posebnu su posebnu pažnju zaokupljale učionice posvećene medicinskim zanimanjima. Potencijalni polaznici mogli su pokušati zašiti ranu, sudjelovati u pružanju prve pomoći, razgledati lutke ključne za svladavanje ljudske anatomije ili pak se okušati u kemijskim pokusima.

Apsolutni ovogodišnji hit škole uvođenje je deficitarnog smjera farmaceutski tehničar/ka koji već sad bilježi veliki interes.

– Osluškujemo potrebe tržišta rada i prilagođavamo im se, stoga ćemo u idućoj školskoj godini novoj generaciji učenika ponuditi smjer farmaceutski tehničar /tehničarka, zanimanje koje je deficitarno u cijeloj Hrvatskoj i za kojim postoji velika potražnja. Od osnutka škole interes učenika za našu školu raste, što dokazuju popunjene upisne kvote već u prvom upisnom krugu. Razvili smo se u jednu od najpopularnijih škola u Međimurskoj županiji, rekla je za naš portal Ramuščak.

Početak prijava osmaša u sustav započinje 27. svibnja 2024. godine , a nastavna godina, prema školskom kalendaru, završava 21. lipnja. Prijave srednjoškolskih programa za upis u nadolazeću školsku godinu kreću 28. lipnja i traju do 8. srpnja.

- Oglas -

Podijeli:

Najnovije

Pročitajte još

Krenula sezona Sportova na vodi prvim nedjeljnim druženjem

Turistička zajednica Grada Preloga i ove godine nastavlja sa...

Bila je privilegija poznavati Danijelu

Na preloškom groblju u subotu prije podne održan je...

FOTO Emotivni oproštaj župnika Mislava Mikaca sa župljanima! Bilo je i suza!

Izuzetno emotivno bilo je danas na oproštajnim svetim misama...