ČAKOVEČKO LJETO

FOTO/VIDEO Ljerka Cividini: Čakovečko ljeto zanimljivo je ne samo Čakovčancima, već svim Međimurcima

Autor: BL  Foto/Video: BL 
- Advertisement -

Dana 11. lipnja 2024. godine u galeriji Centra za kulturu Čakovec sazvana je konferencija za medije povodom predstavljanja programa Čakovečkog ljeta 2024. godine. Manifestacija će trajati od 20. lipnja do 20. srpnja 2024. godine, kao uvertira u 60. Porcijunkulovo koje će se održavati od 1. do 5. kolovoza. 

O programu Čakovečkog ljeta 2024. godine na samom je početku govorila gradonačelnica Grada Čakovca Ljerka Cividini. 

-Zahvaljujem se ovim putem Centru za kulturu Čakovec i svim ovim divnim mladim ljudima koji rade u centru i koji su prije tri godine preuzeli inicijativu organizacije događanja. Tako nastavljamo priču u Čakovečkom ljetu, manifestaciji koja u gradu odvija niz godina i privlači ne samo Čakovčance, već i sve naše Međimurce, a bez obzira na sve sadržaje koji se nude u općinama i gradovima naše županije. Ovo je manifestacija koja je specifična po svojim programima i pruža jedan urbani štih ljeta i događanja u samom gradu, a ove godine, kao što je gotovo i tradicija, otvaramo ljeto trčanjem! Tu je naš ČK-10, Čakovečki noćni cener. Cjelokupni program osmislili su djelatnici CZK-a te nas očekuje puno kulturnih, glazbenih i sportskih sadržaja, a tu je i manifestacija za naše najmlađe, istaknula je Cividini. 

Javnosti se potom obratila zamjenica ravnateljice CZK-a Petra Furdi Šafarić koja je prezentirala sva događanja najavljena na letcima. 

-Već treću godinu zaredom u našoj je ingerenciji organizacija manifestacije Čakovečko ljeto, ona koja se u našem gradu počela održavati davnih 80-ih godina. Svečano otvorenje ovogodišnjeg Čakovečkog ljeta započinje 20. lipnja u 21:00 sati kada je programom predviđena glumačka družina „Histrion“ koja će izvesti predstavu “Krčmarica purgerica.“ Ipak, sve započinje jubilarnim 5. Čakovečkim noćnim cenerom u petak 21. lipnja, a svi daljnji programi održavat će se na centralnoj pozornici ispred Centra za kulturu Čakovec, dok će se promenadni koncerti izvoditi kod fontane, navela je Furdi Šafarić. 

Glavni organizator utrke Čakovečki noćni cener, Krešo Biškup, tom je prilikom zahvalio Gradu Čakovcu koji podržava ovu uspješnu inicijativu i najavio da se očekuje oko 800 trkača. Oni će moći odabrati žele li sudjelovati na utrci na 5 kilometara ili 10 kilometara, a tom je prilikom uputio apel javnosti da na utrku, ukoliko to nije nužno, ne dolaze autima kako bi se smanjilo prometno opterećenje grada tog dana. Također, istaknuo je kako je ČK10 jedna od najbrojnijih i najuspješnijih utrka u sjeverozapadnoj Hrvatskoj. 

Tamara Korunek Lesar, voditeljica glazbene djelatnosti CZK-a predstavila je kazališne sadržaje programa Čakovečkog ljeta, a jedna od najbitnijih je Završna produkcija ŠAF-ovih filmova i filmova 30. Internacionalne filmske radionice. 

-Predviđena je i radionica za mladež, a polaznici će biti učenici koji će izraditi dva animirana filma koje će potom biti predstavljeni 29. lipnja u dvorani Centra za kulturu. U sklopu toga održat će se produkcija četrdesetak filmova koje su polaznici škole napravili kroz godinu. Osim toga, isplanirali smo izložbu karikatura Midhata Ajanovića i brojne druge, rekla je Korunek. 

Marketinšku kampanju povodom manifestacije pak vodi Lana Androić Šarić, voditeljica marketinga Centra za kulturu. 

Ključna glazbena događanja unatoč širokoj lepezi glazbenika koji će nastupiti, ipak su koncert sastava Pips, Chips & Videoclips koji će se održati 22. lipnja u 21:00 sati, a već sljedećeg dana u isto vrijeme očekuje se nastup grupe Silente.

U slučaju lošeg vremena, događanja se sele u dvoranu Centara za kulturu.  

Cjelokupni program pogledajte u galeriji. 

- Oglas -

Podijeli:

Najnovije

Pročitajte još