USJP RODA VARAŽDIN

FOTO Obilježavanje Dana sjećanja na žrtve Vukovara i Škabrnje te Dana pada grada Vukovara

Autor: USJP Roda Foto/Video: USJP Roda
- Advertisement -

Danas, 18. studenog, ratni pripadnici Specijalne jedinice policije PU varaždinske „RODA“ zajedno sa prijateljima i obitelji posjetili su Vukovar kako bi na dostojansven način obilježili Dan pada grada Vukovara te Dan sjećanja na žrtve Vukovara i Škabrnje. U tu svrhu, u Vukovaru su se danas okupilo mnoštvo državnih dužnosnika, predstavnika vojno-diplomatskog zbora, branitelja i građana s područja cijele Hrvatske, kako bi odali počast žrtvama Vukovara i Škabrnje te obilježili 31. obljetnicu pada grada Vukovara.

U sklopu spomenute aktivnosti, naše „RODE“ zajedno s članovima obitelji i prijateljima i ove su godine tradicionalno sudjelovale u formiranoj Koloni sjećanja koja se kretala kroz Vukovar kako bi se odala počast svim braniteljima i nedužnim civilima Vukovara i Škabrnje koji su svoje živote izgubili u Domovinskom ratu. Osim spomenutog, zapaljene su svijeće na spomeniku generala Blage Zadre, kod Spomenika žrtvama za slobodnu Hrvatsku, Spomenika na Ovčari te Memorijalnom groblju žrtvama Domovinskog rata.

Posjet Vukovaru postao je dio tradicije cijele Hrvatske pa tako i naše Udruge. Nadamo se kako ćemo i narednih godina biti u mogućnosti održati tu tradiciju te omogućiti članovima naše Udruge, obitelji i prijateljima da svojim prisustvom uveličaju obilježavanje Dana pada grada Vukovara te Dana sjećanja na žrtve Vukovara i Škabrnje.

- Oglas -

Podijeli:

Najnovije

Pročitajte još