NK Graničar iz Kotoribe je prije nekoliko godina u svoj sredini pokušao s uvođenjem običaja kolinja kao sastavnice mjesnih običaja. Primarni cilj im je bio druženje igrača, navijača i simpatizera kroz zimski period. Kako je ideja pronašla plodno tlo s kolinjem se je nastavilo.
Ovogodišnje je održano u subotu, 22. siječnja. Tijekom cijelog dana mjesnim sportskim parkom prošlo je više desetina namjernika.
Kao i u domaćinstvima tako je i ovdje svaki član kluba prema svojim sklonostima birao poslove koje je trebalo odraditi do dolaska „svinje na stol”. Poslovima je koordinirao mesar po struci Nikola Jesenović, a goste je čašicom dobrodošlice pozdravljao klupski predsjednik Zoran Radmanić.
Za prvu poslasticu pečenja jetrica bili su zaduženi Zvonimir Brkljačić i Zlatko Talaš. Za pečenje mesa majstori su bili Antun Novak i Đuro Golubić, a za pečenje čvaraka, poslastice kolinja, svoje je sposobnosti pokazao Ivan Čmrlec.
I dok je to sve bilo gotovo pohodio ih je općinski načelnik Dario Friščić, bivši tajnik kluba. Sve su to glazbom začinili Ivica Ujlaki na violini i Zvonimir Brkljačić na harmonici.
Zoran Radmanić se u ime klupskog čelništva zahvalio sponzorima kolinja, svima koji su se angažirali za nezaboravno druženje uz bogatu trpezu.