OVO SE JOŠ NIJE VIDJELO!

FOTO Nagrade za naj-maske dobile su grupe “Hantlarska kuga”, “Afro-Stra” i “Leptirice”! Pogledajte!

Autor: Ivica Jurgec Foto/Video: Ivica Jurgec
- Advertisement -

Doista, ovo se još nije vidjelo. Na “Strahoninskom fašniku” u subotu popodne sudjelovalo je više od tisuću maski, a kolona, koja je prošla ulicama mjesta, bila je duga više od kilometra. Lijepo, veselo, atraktivno, zanimljivo… Tim riječima strahoninsku fašničku veselicu opisali su brojni gledatelji, koji su s pozornošću pratili sve što se događa.

Općina Strahoninec pokrovitelj je tradicionalne manifestacije “Strahoninski fašnik”, koju su ove subote zajednički organizirale sve mjesne udruge te Osnovna škola i Dječji vrtić “Suncokret”.

Mimohod ulicama Strahoninca krenuo je od zgrade Općine u središtu mjesta, a na polovici puta su mu se pridružile i male maškare iz vrtića. Uz pjesmu, viku i ciku, povorka je završila u dvorištu Osnovne škole, gdje je spaljen zločesti Fašnik.

U prepunoj školskoj sportskoj dvorani uslijedila je veselica uz glazbu sastava Allegro i ples, a za sve sudionike i gledatelje pripremljene su dovoljne količine krafni, hrenovki, kobasica i raznovrsnog pića.

Ove godine po prvi puta izabrane su i najatraktivnije grupne maske. Prvo mjesto osvojili su članovi grupe “Hantlarska kuga”, drugo “Afro-Stra”, a treće “Leptirice”. Svima njima pripale su vrijedne nagrade mesnice “Vidović”, koje im je uručio (privremeno obezvlašćen) načelnik Franjo Lehkec i ravnatelj Osnovne škole Josip Šipek. Čestitamo!

Prva nagrada Hantlarska kuga
Druga nagrada Afro-Stra
Treća nagrada Leptirice

Kako je bilo na “Strahoninskom fašniku” pogledajte u našoj bogatoj fotogaleriji. Možda koga i prepoznate!

- Oglas -

Podijeli:

Najnovije

Pročitajte još

Uređaj za mamografiju je u funkciji

Iz Županijske bolnice Čakovec javljaju kako je uređaj za...

Mađarska avantura članova Udruge Laganini

Članovi Udruge Laganini iz Preloga iskoristili su prošli vikend...