IZLOŽBA U SCHEIERICI DO 2. PROSINCA

FOTO Na otvorenju izložbe fotografija planinara župan odlučio da će i u on u planine!

Autor: Hana Batcha Frančić Foto/Video: Bogo Trabe, Franjo Janković
- Advertisement -

Jučer navečer, 25. studenoga 2022. godine, u Galeriji Scheier u Čakovcu svečano je otvorena 6. izložba fotografija „Međimurci u planini 2022. – Okom autora“ u organizaciji Hrvatskoj planinarskog društva „Međimurje“ iz Čakovca, sufinancirana sredstvima Grada Čakovca.

Svečanost je vodila Ida Kovač, a uz pozdravnu riječ predsjednika HPD-a Međimurje Željka Poljaka i predsjednika Fotokluba Čakovec Davorina Mancea, izložbu je otvorio župan Matija Posavec. Otvorenju su prisutvovali i pročelnica županijskog Upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Sonja Tošić-Grlač te članovi HPD-a Međimurje i znatiželjnici.

Predsjednik HPD-a Međimurje Željko Poljak održao je motivirajući govor u kojem je, među ostalim, istaknuo sljedeće:

Odlazak na planinu vrijedi svakako, jer tu nađete duševni mir, odmorite oči, nadišete se svježeg zraka i uživate u cjelokupnom prirodnom ambijentu. Planine – to je mjesto na kojem se možete „vinuti u oblake“, možete im se diviti unedogled. U planinama možete uživati u istinskoj slobodi i istinskoj ljepoti. Do najboljih vidikovaca možete jedino pješice! A o užitku koji čeka na samom vrhu planine nepotrebno je trošiti riječi!

Tada zaboravljamo na svaku kap znoja, na svaki težak korak iskoračen prema vrhu. Osjećaj je neopisiv, a pogled savršen. Priroda u svom svojem sjaju, unutrašnjost s brdima i planinama, pogled na more i otoke. Fotograf se isto sjeća tog trenutka, jer svaka fotografija je sjećanje, uspomena, trenutak, podijeljen s nama posebnim ljudima u prirodi…. Svaki od planinara ljepotu percipira drukčije, s vlastitim pogledom, jer svi smo stvoreni različitima, da međusobno obogaćujemo svijet u kojem živimo.

Hvala svima vama, a posebno našim autorima koji su s nama podijelili djelić svoje intime putem svojih fotografija. Nadam se da će te uživati u ovom našim fotografijama i osjetiti djelić našeg ushićenja planinarenjem i svemu vezanom uz isto! – poručio je Željko Poljak.

Njegov govor i fotografije motivirale su i samog župana Matiju Posavca, inače trkača, koji je pohvalio rad društva HPD Međimurje, čestitao im na upornosti i tome što približavaju ljepote planinarenja građanima te je izjavio da će se, s obzirom da vidi kako je planinarenje lijepo i zdravo, i sam učlaniti i pridružiti se planinarima na izletima.

- Advertisement -

Podijeli:

Najnovije

Pročitajte još