MLADA POLJOPRIVREDNA SNAGA

FOTO Na kavicu s prijateljima s traktorom? Zašto ne?!

Autor: Hana Batcha Frančić Foto/Video: Studio VIPRO
- Advertisement -

Svake godine grupa prijatelja poljoprivrednika iz područja sjeverozapadne Hrvatske nađe se na kavici, odnosno druženju u Prelogu. Svoj susret, koji se održava svake godine krajem prosinca, i koji održavaju već 4. godinu zaredom, nazivaju Susret poljoprivrednika s traktorima, odnosno u fokusu je poljoprivredna mehanizacija.

– Podružimo se, izmijenimo iskustva vezano uz popravak strojeva, sadnju, prskanje… Druge godine planiramo pozvati i promotore za sjetvu, a bit će i jedna velika novost. Naime, kako sam član Moto kluba Ren-ban u Prelogu, gdje se svake godine posvećuju motori, pomislio sam da bi to dobrodošlo i poljoprivrednoj mehanizaciji – otkrio je jedan od poljoprivrednika, Vlado Vuk iz Preloga (na slici treći sdesna).

Riječ je o susretima pretežito mladih poljoprivrednika, s voljom i trudom za rad i napredovanje. Na posljednjem susretu u Prelogu okupili su se predstavnici OPG-a: Vlado i Dino Vuk, Marko Balent, Ivan Novak, Antun Bermanec, Bernard Matijević, Mato Pintarić te Ivan, Luka i Nikola Perko iz Preloga, zatim Stjepan i David Miser iz Donje Dubrave, Frane Štefičar iz Orehovice i Josip Pantelić iz Đurđevca.

- Advertisement -

Podijeli:

Najnovije

Pročitajte još