LOVAČKI SAVEZ MEĐIMURSKE ŽUPANIJE

FOTO Na godišnjoj skupštini nagrađeni su Ivan Patafta, Stjepan Tomašek i Dražen Kipke

Autor: Dario Horvat Foto/Video: Dario Horvat
- Advertisement -

Održana je redovna godišnja skupština Lovačkog saveza MŽ, gdje je podneseno izvješće o radu saveza za 2023. godinu, izvješće nadzornog odbora te je prihvaćen završni račun Saveza za 2022., a donesen je i plan rada i financijski plan za 2024. godinu.

O radu Lovačkog saveza za 2023., predsjednik Ljubomir Grgec istaknuo je kako su učlanjene 22 lovačke udruge sa 1011 članova s daljnjim rastom novih članova iz godine u godinu. Savez je imao izvrsnu suradnju sa Međimurskom županijom, Policijskom upravom međimurskom te sa lokalnom samoupravom. Kao primjer suradnje u provedbi aktivnosti saveza istaknuta je izgradnja parkur streljane na civilnom strelištu u Maloj Subotici. Ovdje je troje partnera, Hrvatski lovački savez, Lovački savez Međimurske županije i LD Prepelica, uložilo preko 30000 eura te se sa ovom investicijom stekao uvjet za razvoj kvalitetnog streljaštva u MŽ.

Posebnu pohvalu u lovnom streljaštvu Grgrec je uputio LD Zec iz Vratišinca, koji su osvojili 2. mjesto na memorijalnom kupu Đuro Dečak. Reprezentacija lovnog streljaštva MŽ osvojila je 5. mjesto u ekipnom poretku na državnom prvenstvu.

Grgec je spomenuo kao je u tijeku odabir najpovoljnije ponude za rekonstrukciju krovišta i obnovu fasade Doma lovaca Međimurja, investicija je vrijedna 40000 eura, a financirat će se iz projekata koje raspisuje MŽ i sredstvima Saveza.

Spomenuto je kako su Hrvatske autoceste zatražile lokacijsku dozvolu za izgradnju prijelaza divljači preko autoceste te bi to bio jedini prijelaz na dionici Goričan-Zagreb, a završetak izgradnje prijelaza očekuje se krajem 2026. godine.

Na godišnjoj skupštini bili su prisutni i župan MŽ Matija Posavec te Siniša Golub, ravnatelj javne ustanove Međimurska priroda.

U sklopu skupštine nagrađeni su: veteran Ivan Patafta za 50 godina neprekidnog lovačkog staža, Stjepan Tomašek za doprinos u lovstvu i lovnoj kinologiji i Dražen Kipke za doprinos razvoju kinologije i obrazovanju lovaca.

- Oglas -

Podijeli:

Najnovije

Pročitajte još