DAN POBJEDE U DONJEM KRALJEVCU

FOTO Miljenko Horvat: ‘Branitelji bi se jako žalostili kad bi vidjeli za što su dali živote!’

Autor: Hana Batcha Frančić Foto/Video: Hana Batcha Frančić
- Advertisement -

Općina Donji Kraljevec obilježila je danas, 5. kolovoza 2022. godine, Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod spomen obilježja hrvatskim braniteljima poginulim u Domovinskom ratu Darku Tišljaru i Zvonku Zrna, te spomen obilježja za sve nestale i poginule u ratu, u Hodošanu, gdje su se okupili načelnik Općine Donji Kraljevec Miljenko Horvat, predsjednici općinskih MO-a i vijećnici Općinskog vijeća.

Načelnik Općine Donji Kraljevec Miljenko Horvat

Lijepo je kad se ovako okupimo i zajedno odamo počast ljudima koji su dali život za nas i našu bolju budućnost, za ono što su najviše cijenili – sloboda i ravnopravnost, nepoznavanje stranaka i sukobljavanja na osobnim interesima… Nažalost, mi se danas borimo protiv toga, posebno protiv korupcije i situacije u kojima se ljudi prodaju za novac i svoje ili tuđe interese, međutim teško se borimo protiv toga. Ovi branitelji bi se jako žalostili kad bi vidjeli za što su dali živote, odnosno što se događa s onime za što su se borili.

Jačanje jedinstva i poštenja, kao i jačanje povjerenja u ljude, koje nažalost manjka i ovdje i u cijeloj Hrvatskoj, ono je u čemu bi trebale djelovati političke strukture. Hvala svima na dolasku i nadam se zajedničkoj dobroj budućnosti i zajedničkom dobrom djelovanju! Hvala i svim žrtvama rata i dajmo svima sretnu budućnost! – rekao je, među ostalim načelnik Miljenko Horvat u prigodnom govoru.

Načelnik Horvat je, zajedno s predstavnikom Gromova Božidarem Novakom zvanim Rambo i vijećnikom Vladimirom Sabolom, posjetio i grobove poginulih branitelja, Tišljara i Zrne, kao i grob Vladimira Granatira, koji se također hrabro borio u Domovinskom ratu.

- Advertisement -

Podijeli:

Najnovije

Pročitajte još