KAO I PRETHODNIH GODINA

FOTO Međimurski policajci na motorima odradili trening

Autor: PU međimurska Foto/Video: PU međimurska
- Advertisement -

Jučer, 22. ožujka, u prijepodnevnim satima policijski službenici – motociklisti svih policijskih postaja Policijske uprave međimurske na prometnom vježbalištu te na prometnicama diljem Međimurske županije sudjelovali su u trenažnoj vožnji službenim motociklima.

Kao i prethodnih godina, neposredno prije početka vožnje, policijski kapelan za područje Policijske uprave međimurske, vlč. Vjekoslav Vidaček blagoslovio je policijske službenike i njihove motocikle. U svom obraćanju zaželio im je sigurnu vožnju te poručio da u prometu budu pomoć i potpora drugima sudionicima. Da savjesno, profesionalno i odgovorno rade svoj posao, čime uvelike doprinose sigurnosti cjelokupne zajednice.

Tijekom trenažne vožnje policijski službenici na prometnom vježbalištu simulirali su što realnije situacije i uvjete s kojima se vozači motocikala inače susreću u prometu (tzv. slalom vožnja, vožnja u krug, osmica, pravilno kretanje i zaustavljanje s motociklom, silazak s motocikla i sl.).

Potrebno je naglasiti kako bi se prioritetno motociklisti, a potom i drugi sudionici u prometu trebali pripremiti za početak motociklističke sezone. Od iznimne je važnosti da svi zajedno poštuju prometna pravila, kako bi se izbjegle najštetnije posljedice, tj. stradavanje u prometnim nesrećama – naglasio je načelnik Postaje prometne policije, Siniša Šajnović.

Nastupanjem povoljnih vremenskih uvjeta na prometnicima Međimurske županije očekuje se povećani broj vozača mopeda i motocikala. Ovom prilikom upućujemo apel mopedistima i motociklistima da poštuju prometne propise, posebno one koje se odnose na nepropisnu i neprilagođenu brzinu te korištenje propisane homologirane zaštitne kacige i dr. zaštitne opreme. Ujedno, ističemo i važnost tehničke ispravnosti motocikla te mopeda. Također, savjetujemo vozače da ne precjenjuju vlastite sposobnosti i podcjenjuju opasnosti koje ih očekuju na prometnicama.

Skrećemo pozornost svim ostalim sudionicima u cestovnom prometu na pojačanu prisutnost motociklista i mopedista u prometu, odnosno pozivamo ih na pojačani oprez prilikom uključivanja u promet te prestrojavanja, a posebice na povećanu opasnost uslijed mogućeg oduzimanja prednosti prolaska motociklistima i mopedistima.

- Oglas -

Podijeli:

Najnovije

Pročitajte još

Na okupu obitelj humanih ljudi

Dom Tomašićevih, Spomenke i Stjepana iz Lopatinca u zadnje...

Središte susjedne regije postaje grad spužva

Koprivnica postaje grad spužva. Problemi zbog obilnih kiša mogli...

FOTO Na skupštini DVD-a Domašinec usvojen godišnji plan, podijeljena priznanja…

Dana 24.02.2024. održana je 97. godišnja skupština DVD-a Domašinec....