PUT MEĐU KROŠNJAMA I JEZERIMA

FOTO Međimurski planinari u čarobnom Pohorju: Rogla, Lovrenška jezera i Pesek!

Autor: Hana Batcha Frančić Foto/Video: Hana Batcha Frančić, Slavica Hranilović
- Advertisement -

Još jedan izlet u uvijek prekrasnu Sloveniju, ovaj put u Pohorje, organiziralo je u nedjelju, 17. rujna 2023. godine Hrvatsko planinarsko društvo Međimurje iz Čakovca. Čarobna priroda ovog dijela sjeveroistočne Slovenije pratit će ih još dugo u mislima, a mnogi će poželjeti i vratiti se ovdje!

Pedesetak planinara autobusom je stiglo do Rogle, odakle su napravili laganu šetnju od oko 12 kilometara po prekrasnim planinama i šumama Pohorja. Prvo su stigli do Lovrenških jezera, jedinstvenog prirodnog čuda kojeg čine mala jezera okružena patuljastim borovima, oko kojih možete šetati po drvenoj stazi kako bi se omogućila suhoća šetačima u ovom pretežno močvarnom području.

Od Lovrenških jezera nastavili su put do Planinarskog doma Pesek, gdje su uživali u slovenskim delicijama koje uključuju, među ostalim, žgance od heljde te savijaču od borovnice, voća kojeg je inače u ljetnim mjesecima puno Pohorje. Od tamo, autubus je planinare odveo natrag do Rogle, gdje su posjetili popularni vidikovac „Put između krošanja“, čiji je simbol vjeverica, stanovnica ovih šuma.

Hodajući na stazama visoko iznad tla, vidjeli su šumu iz ptičje perspektive, te se popeli objektom vidikovca do vrha, gdje ih je nakon prekrasnog pogleda na šumski i planinski krajolik dočekalo i malo adrenalina – spust toboganom do dna vidikovca. Voditelj puta bio je planinarski vodič Anđelko Borković. Izlet za pet!

- Oglas -

Podijeli:

Najnovije

Pročitajte još

FOTO Pogledajte kako je bilo ove sunčane nedjelje na Marini u Prelogu

Marina Prelog još jednog poslijepodneva bila je puna rekreativaca....

FOTO Plesne minijature

Studio suvremenog plesa “TEUTA” Čakovec, svojim plesnim kolažom, predstavio...

FOTO Lagana popodnevna šetnja uz Muru

Šetnica Svete Barbare u Murskom Središću poznata je lokacija...

Nedjelja u Gradu rudara

Nakon subote koja je bila bogata događajima u Gradu,...