RADIO GORICE ZA "KATRUŽU"

FOTO Međimurci opet iskazali svoju humanost!

Autor: Ivica Jurgec Foto/Video: Ivica Jurgec
- Advertisement -

Brojni ljudi dobre volje, jučer, u subotu, 24. rujna 2022. godine, svojim donacijama u grožđu, moštu i novcu ponovo su islazali svoju humanost i na neposredan način pomogli Međimursku zakladu solidarnosti “Katruža”.

Jučer je, naime, u međimurskim goricama održana tradicionalna akcija “Radio gorice za Katružu”. Start vesele povorke bio je ispred Gradskih bazena „Marija Ružić“ u Čakovcu, odakle je krenula prema Stanetincu i prema vinogradima Svetog Urbana.

U akciji, koju već više od 20 godina organiziraju Radio 1 i Međimurska zaklada solidarnosti „Katruža“, i ove su godine sudjelovali brojni prijatelji „Katruže“, a karavana se međimurskim vinogradima kretala uz glazbenu pratnju Cik Cak benda i Josipa Sanjkovića Mitrice. Uživo su sve prenosili Dario Langus za Radio 1 te Miljenko Ovčar i Tomislav Borković videom za portal Medjimurski.hr. Aktivistice “Katruže” neumorno su bilježile sve donacije i darivatelje, a aktivisti su marljivo skupljali grožđe, koje je kasnije preuzela Vinarija Tomšić.

Cjelokupni prihod iskoristit će se za pomoć onima kojima je to najpotrebnije – bolesnima s područja Međimurske. Konačan popis donatora objavit ćemo naknadno kad bude upotpunjen.

Zaklada „Katruža“ zahvaljuje sponzorima na pomoći pri organizaciji ovogodišnje akcije: Jamnica plus d.o.o., Čakovečki mlinovi d.d., , Rudi express Čakovec, Elektro Novak Gornji Hrašćan, Tekstilna galanterija Panić Pušćin, Vinogradarstvo i podrumarstvo Tomšić Železna Gora, Mesnice Kiš i Hava d.o.o. Ivanovec.

Kako je to u subotu izgledalo donosimo u našoj foto-galeriji. Pogledajte!

- Advertisement -

Podijeli:

Najnovije

Pročitajte još