INSPIRIRALA JU DUBAI ČOKOLADA

FOTO Mateja Vranović iz Gardinovca radi na luksuznom siru s pistacijom, zvat će se Asimm Dubai!

Autor: Hana Batcha Frančić Foto/Video: Hana Batcha Frančić
- Advertisement -

Nakon što je Dubai čokolada na fritualama na adventu u Zagrebu postala hit, Mateja Vranović iz Gardinovca odlučila je u Međimurje dovesti svoj „Dubai“ hit! 

Mateja Vranović i njezin ‘dubai’ sir u nastajanju

– Prvo sam napravila svoj obični kuhani sir s dodatkom pržene, sjeckane pistacije, za koji već postoji velik interes, no sir je još u nastajanju, čekam neke sastojke, a evo danas sam uspjela napraviti i verziju s dodatkom mliječne čokolade – priča nam Mateja i pokazuje sir u nastajanju.

– Zamislila sam da to bude luksuzni sir, kockastog oblika i posebnog okusa. Htjela bih ga usavršiti i brendirati! Na to me inspirirala upravo Dubai čokolada. Volim isprobavati nove okuse i kombinacije, a orašasti plodovi se odlično uklapaju u sir, dok se mliječna čokolada sljubljuje sa sirom. Detalji su tajna! – priča nam Mateja.  

Za smišljanje imena ovog posebnog sira zamolila je svoje pratitelje na Facebooku za pomoć, obećavši da će vlasnik najboljeg prijedloga na poklon dobiti i sir s pistacijom. Dobila je mnoštvo prijedloga, a najviše joj se svidjela ideja Rije Molnar iz Dekanovca, koja joj je predložila naziv sira „Saim Dubai“, kojeg je malo modificirala, u „Asimm Dubai“, pri čemu je ASSIMM kratica od imena njezine djece i muža (Asja, Sara, Ines, Marijo, Mateja). 

Mateja je inače jednostavno prava međimurska superwoman, dapače i Najuzornija hrvatska seoska žena 2021. godine te dobitnica nagrade Zrinski Međimurske županije koja njeguje običaje, tradiciju i kulturu Međimurja. Radi u jednom trgovačkom lancu, majka je troje djece, aktivna je u mnogim udrugama te zajedno sa suprugom Marijom vodi OPG Vranović koji se bavi mljekarstvom i proizvodnjom sireva te proizvodnjom heljdine kaše, bučinog ulja i meda. 

Tako Mateja sa suprugom Marijom brine i za 9 muznih krava, 11 podmlatka i jednog međimurskog konja, prekrasnu kobilu Suzi, te radi fine sireve od kravljeg mlijeka, što joj je posebno zadovoljstvo. Njezin trud dokazuje i činjenica da su joj sirevi su na nedavnom 7. nacionalnom ocjenjivanju sireva osvojili i dva srebra (za kuhani sir s chia sjemenkama i kuhani sir s dalmatinskim začinskim biljem) te broncu za domaći međimurski sir. Ovaj zadnji je također Matejina novost, o čemu kaže:

– To je poseban sir koji ima četiri procesa izrade, u njega ide i mlijeko, svježi sir, maslac i dr. 

Mateja s međimurskom kobilom Suzi

Što reći nego: bravo, Mateja!

- Oglas -

Podijeli:

Najnovije

Pročitajte još