Narodna poslovica kaže da jabuka ne pada daleko od stabla, a to potvrđuje i primjer oca i sina, Nebojše i Nikole Božića. Nekadašnji glazbenik i poduzetnik, Nebojša Božić danas vodi poznatu “Marijinu hižu” u Robadju, podno Mađerkinog brega (Općina Štrigova), u kojoj brojnim gostima, uz domaća vina, nudi i niz mesnih finota, pogotovo ona spremljena na roštilju i u kotliću.
Njegovim stopama pošao je i sin Nikola, koji je vlasnik i glavni chef nadaleko poznate “Đurine hiže” u Varaždinskim Toplicama. Upravo njemu ovih dana je pružena čast da vodi radionicu za studente u veleučilištu Aspera u Splitu. Naravno, zajedno s njim bio je i otac Nebojša.
U dvodnevnoj radionici Nikola Božić, studente treće godine gastronomije uveo je u sve tajne mesa. Prvi dan je na programu radionice bila izrada burgera i pulled porka, a drugi dan su na programu bili staekovi koji su posebna opsesija i ljubav chefa Božića. Steakovi u njegovom restoranu među najboljima su u Hrvatskoj te se poslužuje najbolja kvaliteta mesa, a na istim steakovima su učili i studenti Aspire.


Uz samo meso studenti su izradili i sve potrebno kako bi jela bila potpuna. Uz burgere se savršeno stopio namaz od poriluka i umak od gljiva koji je samo dodatno naglasio kvalitetu mesa. Uz pulled pork studenti su uz asistenciju Nikole Božića izradili coleslaw salatu koja je klasik uz ovo jelo. Drugi dan su obilježili steakovi pa su se tako nizali najbolji komadu poput porterhouse steaka, bavette steaka i picanha steaka.
Nikola Božić surađuje s Aspirom već neko vrijeme, a nakon dvije godine opet je posjetio našu adresu u Splitu.
– Užitak je znanje i strast prenositi mladima, tim više što u njima vidim iskru za bavljenje gastronomijom i glad za učenjem novih stvari – pohvalio je studente Nikola Božić.
U sklopu semestra „Kuhinje svijeta“ studenti su na ovoj radionici naučili kako najviše izvući iz svakog komada mesa te kako sačuvati sočnost mesa.
Uz takvog sina i ponosni otac Nebojša imao je što naučiti!