GODIŠNJA SKUPŠTINA

FOTO KUD Podturen: ‘Zadovoljni smo projektima, a u 2023. ponovit ćemo i ljetni maskenbal!’

Autor: Hana Batcha Frančić Foto/Video: KUD Podturen
- Advertisement -

Kulturno-umjetničko društvo Podturen održalo je u nedjelju, 22. siječnja 2023. godine u Društvenom domu u Podturnu svoju godišnju skupštinu. Predsjednica Marjana Bogdan i tajnica Tamara Antolašić sumirale su rad tog društva u 2022. godini, te najavile projekte za 2023. godinu.

– U 2022. godini imali smo 4 planirana projekta: Fašnik u Podturnu, izložbu radova žena i pečenje starinskih kolača, za što je odaziv bio odličan, povodom Majčinog dana, Martinje u Podturnu te nabavu čaplji i materijala za čaplje, koje je za naše društvo izradio Slavko Vidović, te jedan izvanredni projekt – 1. Ljetni maskenbal u Podturnu. Organizirali smo ga u svega dva tjedna, ali odaziv je bio odličan i svakako ga planiramo održati i ove godine, samo prebaciti na kraj kolovoza, zbog vrućina – istaknula je predsjednica Marjana Bogdan.

Tajnica Tamara Antolašić i predsjednica KUD-a Podturen Marjana Bogdan

– Svi smo zadovoljni i u 2023. godini planiramo više-manje ponoviti ove projekte, s time da ćemo za Majčin dan svaki put nastojati prezentirati neki drugi starinski običaj – dodala je.

KUD Podturen, koje broji oko 40 članova, u 2022. godini sudjelovalo je i u niz manifestacija, kao što su Festival kinča u Dekanovcu (s obzirom da su članice društva majstorice u izradi ružica od krep papira), 16. Smotra „Pesmarica naših mamica“, Jesen u Podturnu, 15. Dani dobravskog ljuka u Donjoj Dubravi i dr.

U 2023. godini KUD Podturen se raduje novim događajima!

- Oglas -

Podijeli:

Najnovije

Pročitajte još