45. ROĐENDAN

FOTO KUD Podturen proslavio je 45. obljetnicu i Majčin dan

Autor: BL Foto/Video: BL
- Advertisement -

Dana 12. svibnja 2024. godine u prostorijama Društvenog doma Podturen obilježena je 45. godišnjica djelovanja KUD-a Podturen i Majčin dan. Tom su prilikom na svečanosti sudjelovali ne samo članovi KUD-a, već i druge udruge s područja, poput Udruge Turen i Limena glazba općine Podturen.

-Ovaj jubilej označava ne samo dugogodišnji trud i predanost naših članova, već i bogatu povijest koju smo stvarali. KUD Podturen postao je simbol naše zajednice, mjesto gdje se okupljano, učimo, stvaramo i dijelimo radost. Postali smo cijenjeni i prepoznatljivi ne samo u našem kraju, već i šire. Ponosni smo na sve što smo postigli zajedno, od nastupa na domaćim i međunarodnim pozornicama do očuvanja i prenošenja naše kulturne baštine na mlađe generacije, istaknula je u uvodnom govoru voditeljica Ana Antolašić.

Svečanost je pjesmom otvorio KUD Podturen, a potom su na pozornicu stale članice Udruge Turen, dugogodišnja prijateljska udruga s kojom KUD rado surađuje. Otpjevale su tom prilikom pod vodstvom Nikole Mutvara pjesmu „Zvira voda“ i „Ćuk sedi.“

Na pozornicu je stupila i dječja folklorna sekcija te Limena glazba općine Podturen, a za kraj programa odigran je igrokaz. Uslijedila je podjela zahvalnica.

-KUD Podturen nije bio samo mjesto gdje smo njegovali tradiciju i umjetnost, već i mjesto gdje smo izgradili snažne veze prijateljstva i zajedništva. Danas želimo zahvaliti i podijeliti priznanja onim članovima koji su s nama od samog početka, rečeno je u najavi pred dodijelu zahvalnica.

Na pozornicu se tim povodom pridružio i načelnik općine Perica Hajdarović, a one su otišle u ruke Ljubice Kerhač, Josipa Kerhača, Ljubice Vidović, Slavka Vidovića, Marije Biber, Marije Jambrošić, Sabine Telebuh, Ivana Zrne, Veronike Kukovec i Verice Novak u čije je ime zahvalnicu primila njezina kći Ljiljana Ovčar.

U završnim govorima, zahvaljeno je Općini Podturen i njenom predvodniku Hajdaroviću na financijskoj i moralnoj potpori udrugama koje djeluju, ali i predsjednici KUD-a Tamari Antolašić na volji i entuzijazmu kojim vodi KUD.

Svečanost je završila duetom Marije Jambrošić i Ivana Zrne, a za uređenje dvorane koja je odisala cvijećem bile su zadužene članice Udruge Turne koje su bukete i dekoracije izradile pro bono.

- Oglas -

Podijeli:

Najnovije

Pročitajte još

FOTO Pogledajte kako je bilo ove sunčane nedjelje na Marini u Prelogu

Marina Prelog još jednog poslijepodneva bila je puna rekreativaca....

FOTO Plesne minijature

Studio suvremenog plesa “TEUTA” Čakovec, svojim plesnim kolažom, predstavio...

FOTO Lagana popodnevna šetnja uz Muru

Šetnica Svete Barbare u Murskom Središću poznata je lokacija...

Nedjelja u Gradu rudara

Nakon subote koja je bila bogata događajima u Gradu,...