PRIPREME ZA ADVENT U KOTORIBI

FOTO Kreativna komunalna radnica napravila patuljka i lizalice-stupove od cijevi za kanalizaciju!

Autor: Hana Batcha Frančić Foto/Video: Hana Batcha Frančić
- Advertisement -

Ovih dana sve međimurske općine pripremaju se za blagdanske dane, paljenje adventske svijeće, božićne sajmove… Po tom su pitanju posebno snalažljivi u općini Kotoriba, najviše zahvaljujući komunalnoj radnici Josipi Dornik.

Ova nedavno zaposlena komunalna radnica interesantna je po tome što praktički nema toga što ne zna napraviti. Za Advent u Kotoribi sama je izradila preslatkog patuljka od cijevi, stolnjaka, božićne kuglice i ostalih materijala koje je za tu svrhu nabavila pretežno iz vlastite kuhinje. Patuljak će krasiti božićni ulaz postavljen prema novoizgrađenoj upravno-poslovnoj zgradi u centru Kotoribe, iza koje Josipa upravo postavlja i prekrasan adventski vijenac. Napravila je i stupove-lizalice koji će krasiti štandove na božićnom sajmu, a evo i tajne:

Komunalna radnica Josipa Dornik

– Stupovi lizalice su kanalizacijske cijevi obojene u bijelu boju i obložene crvenom izolir trakom! 

Naglasila je i da su u izradi ukrasa za vijenac i borove sudjelovala i djeca iz Dječjeg vrtića Kotoriba, koji su svojim malim ručicama napravili kreativne slatke ukrase.

Paljenje prve adventske svijeće u Kotoribi, iza nove zgrade, održat će se u subotu, 26. studenoga 2022. u 18 sati, a svečanost će upriličiti Mješoviti crkveni zbor sv. Križa. Posjetitelji će se moći počastiti i kuhanim vinom i čajem. 

Načelnik Općine Kotoriba Dario Friščić najavio je za 17. prosinca i veseli Božićni sajam na istom mjestu, a blagdane će ove godine upotpuniti i nova kućica Djeda Mraza, koju je napravila Stolarija Zadravec iz Svete Marije.

Komunalni redar Marinko Lukša i načelnik Kotoribe Dario Frišćić

Općina Kotoriba nabavila je i nove božićne ukrase za bandere, koji će se ubrzo postaviti, uz već postojeće ukrase u Kotoribi.

Dana 17. prosinca održat će se i Božićna utrka u organizaciji TK kluba “Kotoripski begači”.

Ho, ho, ho… detaljan program uskoro!

- Advertisement -

Podijeli:

Najnovije

Pročitajte još