MEĐIMURCI RASTURILI

FOTO Jasmina Ilijaš, Nina Dobša i Nada Siladi pobjednice su 7. Zimskog polumaratona u Varaždinu!

Autor: Hana Batcha Frančić Foto/Video: AK Međimurje
- Advertisement -

U nedjelju, 11. veljače 2024. godine, kod Sportske dvorana Arena u Varaždinu održao se 7. Zimski polumaraton, u organizaciji Trkačkog kluba Marathon 95 iz Varaždina. Ukupno 346 trkača i trkačica otrčalo je Zimski polumaraton (21,1 km) i utrke Mrzli cener (10 km) i Ledenu pticu (5 km).

Varaždinski Zimski polumaraton specifičan je po tzv. starosnom hendikepu, tj. po tome što se starta po starosnim kategorijama, najprije najstariji trkači, oni s više od 70 godina, a nakon tri minute sljedeća starosna kategorija i tako sve do onih mlađih od 40 godina. Tako utrka ima i dvostruke pobjednike – one koji su prvi ušli u cilj te one s najboljim neto vremenom.

Zimski polumaraton završilo je 132 trkača i trkačica. U poretku s uključenim vremenskim hendikepom, prvi je bio Blaž Orešnik, nakon njega Međimurec Jurica Tomac te Alen Štefanić, a kod žena najbolje su bile sve redom Međimurke: Jasmina Ilijaš IZ Donjeg Kraljevca te Nina Dobša i Nada Siladi iz Čakovca.

Jasmina Ilijaš iz Donjeg Kraljevca ponovno je rasturila

Najbrži prema neto vremenu bio je Blaž Orešnik (1:11:34), zatim naš Jurica Tomac (1:11:48) te Žan Žepić (1:14:35). Kod žena, najbrže su bile Međimurke Jasmina Ilijaš (1:21:15) i Nina Dobša (1:33:55), a treća je bila Tihana Drumev (1:37:48) iz AK Varaždin.

Mrzli cener završilo je 137 trkača i trkačica. Kod muškaraca, najbrži su bili Preložanin Andrej Hladnik te Karmelo Mrvica i Bruno Hlebar, a kod žena Špela Gonza, te Čakovčanka Ivana Zeljko i Mateja Golenja.

Andrej Hladnik pobjednik je Mrzlog cenera

Ledenu peticu završilo je 77 trkača i trkačica. Prva tri mjesta kod muškaraca osvojili su Marko Horvat, Vedran Rešetar i Dino Božić, a kod žena Marina Godinić, Lea Kos Rešetar i Ana-Mary Posavec.

Čestitamo! Sve rezultate pogledajte ovdje, a fotografije ovdje.

- Oglas -

Podijeli:

Najnovije

Pročitajte još

FOTO Ovo graniči s naučnom fantastikom: kilogram mladog graška 12 eura!

I na današnjem osunčanom čakovečkom sajmu srijedom bilo je...

FOTO Hrvatska bez kalkulacija na pobjedu protiv Albanije

Dobijemo li danas Albaniju i u ponedjeljak Italiju gotovo...

FOTO Kolezijske igre bez granica u Ljubljani

Učenici Osnovne škole Nedelišće sudjelovali su na sportsko-kulturnoj manifestaciji...