X-BIONIC LAKE GARDA 42 U ITALIJI

FOTO Ivana Zeljko uspješno pretrčala svoj prvi polumaraton: 1. u svojoj kategoriji, 6. ukupno!

Autor: Hana Batcha Frančić Foto/Video: Privatna arhiva I.Z.
- Advertisement -

Atletičarka Atletskog kluba Međimurje Ivana Zeljko (26) prvi je put, na nagovor svog dečka Saše Horvata, odlučila sudjelovati na natjecanju u polumaratonu (21,1 km) u sklopu X-BIONIC LAKE GARDA 42 u Largo Di Garda u Italiji. S vremenom od 1:34:51 zauzela je 1. mjesto u svojoj kategoriji (žene od 25 – 29 godina) te visoko 6. mjesto u ukupnom poretku (od 187 polumaratonaca)!

– Za prvi put nisam znala što očekivati i koje bi vrijeme otprilike mogla istrčati, ali sam planirala da bi 1:45:00 za prvi put bilo ok. Išlo mi je jako dobro i odlučila sam držati malo brži tempo i ne usporavati. Nakon 7 km krenule su lagane uzbrdice koje su se nizale sve do finiša, ali me nisu previše umarale. Za to sam se spremala cca mjesec i pol, ali su mi dobra priprema bili i trailovi po bregima na koje često idem i od kojih sam dobila dobru izdržljivost – rekla je Ivana Zeljko i dodala:

– Dužine i dulje od polumaratona već sam istrčala na raznoraznim trekinzima i utrkama, ali nisam nikad istrčala baš službeni polumaraton. Prvi polumaraton nisam planirala već sada istrčati nego kroz koju godinu, ali me Saša nekako uspio nagovoriti da idem s njim, povodom njegovog rođendana, i prijavim se. Sljedeći polumaraton mi bude najvjerojatnije u 10. mjesecu, gdje očekujem još bolji rezultat!

- Advertisement -

Podijeli:

Najnovije

Pročitajte još