NAČELNICA U POSJETI

FOTO Iskustva Međimurske županije koristit će i općini Hrvatska Dubica

Autor: Međimurska županija Foto/Video: Međimurska županija
- Advertisement -

U posjetu Međimurskoj županiji boravila je načelnica općine Hrvatska Dubica Ružica Karagić sa suradnicama, te je u razgovoru sa županom Matijom Posavcem i pročelnicama Službe za poslove župana Petrom Vadlja i Upravnog odjela za međunarodnu suradnju, investicije i projekte dr. sc. Anitom Perešin, otvorila teme vezane uz uspješnost naše Županije u privlačenju europskih sredstava. Sastanku su prisustvovali i Sanja Krištofić, predsjednica Lokalne akcijske grupe Međimurski doli i bregi te Željko Tomašić, predsjednik Zajednice braniteljskih udruga Međimurske županije.

Župan Posavec upoznao je gošće s temeljima na kojima se Međimurje podiže kao najrazvijenija regija – od poljoprivrede, u kojoj se 80 posto hrvatske proizvodnje krumpira odvija upravo kod nas, kao i 65 posto proizvodnje jabuka, do najvećih investicijskih ciklusa u zdravstvu i kulturi ikada, te najznačajnijih razvojnih dosega. Pri tome je naglasio da je cijeli naš kraj ravnomjerno razvijen jer kontinuirana ulaganja ne zaobilaze niti jedan kutak. Župan je također istaknuo da je prekogranična suradnja Međimurju donijela značajne projekte, a s obzirom da je i Hrvatska Dubica u pograničnom pojasu, to je potencijal koji ne treba zanemariti.

Načelnicu Karagić osobito je zanimala efikasnost županijske Javne ustanove za razvoj REDEA, koju je u nastavku posjeta obišla, te s ravnateljicom Sandrom Polanec Marinović razgovarala o projektnoj uspješnosti Međimurske županije i aktualnim projektima na našem području.

Također, iskustva koja je iznijela Sanja Krištofić, bit će dragocjene smjernice i LAG-u Una iz Sisačko-moslavačke županije.

Međimurske primjere dobre prakse kao i uvjete koji su morali biti ispunjeni za dosezanje prestižne oznake Green Destination za održivi turizam, gošćama su iznijele djelatnice Turističke zajednice Međimurske županije Iva Vurušić-Mađarić i Petra Murković, pri susretu u Palači turizma u Čakovcu, te razgledu Ekomuzeja Međimurje malo. Načelnica Karagić sa suradnicama također je obišla Centar znanja i uživo vidjela rezultate dobre projektne strategije u kojoj su derutni, bivši vojni objekti uspješno revitalizirani i stavljeni u službu znanosti, gospodarstva i obrazovanja.

- Oglas -

Podijeli:

Najnovije

Pročitajte još

Krenula sezona Sportova na vodi prvim nedjeljnim druženjem

Turistička zajednica Grada Preloga i ove godine nastavlja sa...

Bila je privilegija poznavati Danijelu

Na preloškom groblju u subotu prije podne održan je...

FOTO Emotivni oproštaj župnika Mislava Mikaca sa župljanima! Bilo je i suza!

Izuzetno emotivno bilo je danas na oproštajnim svetim misama...