Tko je ekipa pod nazivom „Masni gulaš“, koja je u subotu, 7. lipnja 2025. godine, odnijela pobjedu za najbolji gulaš na 4. humanitarnoj „Dravskoj gulašijadi“ Rotary cluba Prelog na Marini Prelog?
To su Igor Plevnjak iz Ivanovca, njegov sin Dorian Plevnjak i njegov prijatelj Adrijan Kuqi. Igor Plevnjak na ovoj gulašijadi sudjeluje od početka, odnosno već 4. godinu. On je konstanta i glavni kuhar, dok svake godine skupi i ekipu za pomoćnike, a ovaj put to su dakle njegov sin i prijatelj.

– Na 1. „Dravskoj gulašijadi“ osvojio sam 2. mjesto, zatim je dvije godine bilo zatišje i sad smo eto prvi! Ovo nisam očekivao i osjećaj je prekrasan! – komentirao je Igor Plevnjak.
Ovom 49-godišnjaku, koji je inače po struci strojarski tehničar te radi u tvrtki Spas 53, na pobjedi su čestitali organizatori Rotary cluba Prelog, Rotaract Međimurje i Srednja škola Prelog (prošlogodišnji pobjednik), a ruku mu je stisnuo i fotografirao se s njim i glavni sudac ocjenjivačkog žirija na ovoj gulašijadi, poznati mastechef s Nove TV Mario Mihelj iz Zagreba.

Ujedno je nastojao ohrabriti Igora Plevnjaka da se prijavi na sudjelovanje u kulinarski TV show „MasterChef“, gdje je Igora već jednom prijavila sestra, no nije ga uspjela nagovoriti da i sudjeluje.
Šteta, jer Igor Plevnjak, kako i sam otkriva, zna kuhati – sve i doma stalno kuha za svoja dva sina. Možda je, kaže, malo slabiji u pripremi ribe. U svakom slučaju, Igor si je svakako dao puno truda u pripremi ovog gulaša od junetine i svinjetine, s krumpirom i mrkvom, kojeg je kuhao prema svom privatnom receptu (začini su tajna), no otkrio je i što je najvažnije za fini gulaš:
– Tajna dobrog gulaša je ljubav! Što to znači? Pa, priprema gulaša traje dobra 3 sata, ali cijelo vrijeme treba biti uz gulaš i brižno paziti!

Igor, njegov sin Dorian i prijatelj Adrijan osvojili su lijepe drvene kuhače i pladnjeve kao nagradu za najbolji gulaš, a kao pobjednike, očekuje ih kuhanje nekoliko stotina porcija gulaša za posjetitelje 5. „Dravske gulašijade“ iduće godine! No, što je to za Igora Plevnjaka, koji gulaš kuha s ljubavlju i pažnjom i totalnom posvećenošću? Nikakav problem!