DANI OPĆINE PODTUREN

FOTO Gastronomska manifestacija Ku(ku)ruzijada oduševila posjetitelje

Autor: BL Foto/Video: BL
- Advertisement -

U sklopu četvrtog dana programa Dani općine Podturen, 2. svibnja 2024. godine u Društvenom domu Sivica, organizirana je jedinstvena gastronomska manifestacija Ku(ku)ruzijada. Za pripremu događanja bilo je zaduženo Društvo žena Sivica, a koje je s ostalim članicama i članovima udruga i društava s područja organiziralo pravu kulinarsku poslasticu.

U prostorijama doma članice su izložile više od 50 vrsta tradicionalnih kolača i jela od kukuruzne melje, a uz svako izloženo jelo bio je ispisan i recept. Ono koje vam se najviše svidjelo, mogli ste uslikat i pokušati pripremiti i kod kuće!

Svi posjetitelji mogli su tako kušati različite verzije koružnjače, zlevanke, kukuruzni kruh, turoše, pogače, prohe, ali i tzv. koruzni močjak koji se kuhao na licu mjesta!

Kako bi tematski dopunili manifestaciju, članovi KUD-a Sivica za posjetitelje su demonstrirali „starinski“ način čistili klipove kukuruza, a u tome su se mogli okušati i svi zainteresirani posjetitelji.

Za uređenje prostora bili su uz članice Udruge žena Sivica angažirani i polaznici vrtića koji su pozornicu ukrasili likovnim radovima na temu kukuruza, a svima koji su sudjelovali u ime svim mještana i osobno ime zahvalio se načelnik općine Podturen Perica Hajdarović.

- Oglas -

Podijeli:

Najnovije

Pročitajte još

Besplatni ljetni nogometni kamp otvorenog tipa

U proteklom tjednu Nogometna škola Općine Mala Subotica organizirala...

FOTO Emotivni oproštaj župnika Mislava Mikaca sa župljanima! Bilo je i suza!

Izuzetno emotivno bilo je danas na oproštajnim svetim misama...