'S MAGARCA NA MERCEDES'

FOTO Dragutin Barlek iz Brezja uveličao svečanost otkrivanja spomenika Mecedesu

Autor: Mladen Grubić Foto/Video: Privatna arhiva
- Advertisement -

Pri spomenu imena 68-godišnjeg Dragutina Barleka vežu nas asocijacije na putovanja i na stara oldtimer vozila. U tome je zaštitni znak Međimurja. Netom se vratio iz Imotskog s jedinstvene svečanosti otkrivanja spomenika u kamenu automobila marke Mercedes zvanog “Minika”.

Spomenik je to imotskim iseljenicima. O tome će Dragutin reći:

– Događaj je bio najavljen još prije pet godina, ali je zbog epidemije korone odgođen i evo sada je realiziran. Upravo zbog toga sam otkazao ostala događanja na koja sam bio pozvan jer mi je to bila prilika i da prvi put s razlogom posjetim Imotski i pogledam njihova poznata jezera. Mislim da sam na tom događaju bio jedini predstavnik iz naše županije, ako je bio još tko nije mi poznato. Događaj je to na kojem se okupilo dosta prijatelja ljubitelja Mercedesa iz toga kraja, ali i iz ostalih dijelova Hrvatske. S obzirom na to da je do tamo skoro 600 km išao sam Mercedesom koji nije oldtimer – rekao je i dodao da bi mu, da je išao oldtimer Mercedesom trebalo puno više vremena i bilo bi duže putovanje.

– Konačno, to jednodnevno druženje bi me puno više koštalo, dometnuo je.

– Pričalo se da će na otvorenje doći Angela Merkel, ali se ispostavilo da su pustili glasinu zbog većeg zanimanja i dolaska posjetitelja – dodao je.

Razgovor smo završili njegovim riječima: – S obzirom na to da su na događaj doveli i magarca, sjetio sam se onih uzrečica o magarcu i konju pa sam jednu parafrazirao da vrijedi za Imoćane: “S magarca na Mercedes”.

Inače, Dragutin u svom “arsenalu” posjeduje četiri Mercedesa: Ponton 180 D 1954. , SL 350 (cabrio) 1971. E 300 TD (W 124) 1988. i za redovnu vožnju E 270 CDI (W 211) potonji nije oldtimer.

- Oglas -

Podijeli:

Najnovije

Pročitajte još