SUHI GRAH 10 EURA KG

FOTO Domaći mladi grašak, prvi ove godine, prodavan je po 10 eura za kilogram neočišćenog!

Autor: Ivica Jurgec Foto/Video: Stjepan Hranilović
- Advertisement -

Ni kišica i prohladno vrijeme nije danas smetalo brojnim prodavačima i kupcima da dođu na čakovečki sajam srijedom nakon tjedan dana pauze zbog izbora.

Pojavio se i domaći mladi grašak, prvi ove godine. Cijena mu je bila 10 eura za kilogram neočišćenog. Vezica mladog luka, rotkvice ili blitve prodavana je po 1 euro.

U ponudi je prevladavalo cvijeće svih vrsta i boja, sadnica i presadnica od voćnih do vinove loze. Flanci rajčice svih sorti bili si jako traženi, kao i zelene salate, koji su prodavani po 0,20 eura komad.

Voća i povrća, pogotovo onog iz drugih krajeva, bilo je i danas u izobilju. Bijelo zelje bilo je od 1 do 1,5 eura kilogram. Crveno zelje prodavano je po 2 eura kg. Puter tikve bile su po 1 euro kg. Litra domaćeg crnog tikvinog ulja prodavana je od 10 do 14 eura.

Šampinjoni su nuđeni po 4 eura kilogram, peršin po 3, a i zelena salata bila je 2 eura kilogram. Jagode u posudici (oko pola kg) nuđene su po 3 eura.

Jabuke su nuđene po 1 do 1,20 eura kg, a nektarine po 2 eura kilogram. Orasi očišćeni bili su po 7 eura, limun po 2, mandarine i naranče po 1 euro kg, grožđe po 2, kruške po 1,5 i suhe smokve po 7 eura kilogram.

Ljuti feferoni nuđeni su po 4, a slatki po 2 i 3 eura kg. Češnjak domaći bio je po 5 eura kilogram. Peršin je nuđen po 3 eura, celer po 2, batat po 2 eura kilogram, mrkva od 1,5 do 2 eura, cvjetača 2 eura kg, a poriluk po 2 eura kilogram. Cikla je bila po 2 eura kg.

Evo i cijena suhog očišćenog graha: trešnjevac po 7 eura kilogram, a svi ostali bili su po 10 eura kilogram.Inače, krumpir se mogao kupiti po 0,60 eura kg. Luk je bio po 1,5 eura kg. No, vreća od 5 kilograma luka stajala je 5 eura. Cijena 25 kilograma kukuruza tvrdunca u vreći bila je 7 eura, a kukuruza sušenog 6,5 eura za 25 kilograma.

Bilježimo i dobru ponudu pilića svih boja, racika, guskica, kokica, kunića… Bilježimo povećanu ponudu roštilja svih vrsta, peka, kotlovina, kotlića i tronožaca. Počinje život u prirodi, dani su sve topliji…

Naš Stjepan Štef Hranilović i danas je puno toga snimio. Pogledajte, možda koga prepoznate!

- Oglas -

Podijeli:

Najnovije

Pročitajte još

FOTO Pogledajte kako je bilo ove sunčane nedjelje na Marini u Prelogu

Marina Prelog još jednog poslijepodneva bila je puna rekreativaca....

FOTO Plesne minijature

Studio suvremenog plesa “TEUTA” Čakovec, svojim plesnim kolažom, predstavio...

FOTO Lagana popodnevna šetnja uz Muru

Šetnica Svete Barbare u Murskom Središću poznata je lokacija...