U POTRAZI ZA GLASOVIMA!

FOTO Danas smo na sajmu vidjeli političare Željka Sačića i Ivana Martana! Iduće srijede bit će ih barem petnaest!

Autor: Ivica Jurgec Foto/Video: Stjepan Štef Hranilović
- Advertisement -

I na današnjem čakovečkm sajmu srijedom bilo je puno prodavača i kupaca. Bilježimo povećanu ponudu roštilja svih vrsta, peka, kotlovina, kotlića i tronožaca. Počinje život u prirodi, a i 1.maj je blizu.

Kako se približavaju parlamentarni izbori na sajam dolaze i političari, kandidati za Sabor, u potrazi za glasovima. Danas smo vidjeli Željka Sačića i Ivana Martana. Bio je i predsjednik čakovečkog SDP-a, Ivica Perhoč, ali on nije na listi. Može oklada? Iduće srijede bit će ih barem petnaest!

Inače, u ponudi je bilo puno sadnica i presadnica svih vrsta: od voćnih do vinove loze, kao i presadnica cvijeća. Flanci zelene salate bili su po 0,20 eura komad.

Voća i povrća, pogotovo onog iz drugih krajeva, bilo je i danas u izobilju. Bijelo zelje bilo je od 1 do 1,5 eura kilogram. Crveno zelje prodavano je po 2 eura kg. Puter tikve bile su po 1 euro kg. Litra domaćeg crnog tikvinog ulja prodavana je od 11 do 14 eura. Kaki (japanska jabuka) nuđena je po 3 eura kilogram.

Šampinjoni su nuđeni po 4 eura kilogram, peršin po 3, a i zelena salata bila je 2 eura kilogram. Jagode u posudici (oko pola kg) nuđene su po 3 eura.

Odlična je bila i ponuda šljiva, koje su prodavane po 2 eura kilogram. Jabuke su nuđene po 1 do 1,20 eura kg, a nektarine po 2 eura kilogram. Orasi očišćeni bili su po 12 eura, limun po 2, mandarine i naranče po 1 euro kg, grožđe po 2, kruške po 1,5 i suhe smokve po 7 eura kilogram.

Ljuti feferoni bili su po 4, a slatki po 2 i 3 eura kg. Pojavila se i repa po 1 euro kg. Češnjak domaći bio je po 5 eura kilogram.  Peršin je nuđen po 3 eura, celer po 2, batat po 2 eura kilogram, mrkva od 1,5 do 2 eura, cvjetača 2 eura kg, a poriluk po 2 eura kilogram. Cikla je bila po 2 eura kg.

Evo i cijena suhog očišćenog graha: trešnjevac po 4 eura kilogram, trešnjar visoki 7,5 eura, putrek 10 eura, zeleni niski po 8 eura, sivko 10, a kederbajs čak 15 eura.

Inače, krumpir se  mogao kupiti po 0,60 eura kg. Luk je bio po 1,5 eura kg. No, vreća od 5 kilograma luka stajala je 5 eura. Cijena 25 kilograma kukuruza tvrdunca u vreći bila je 7 eura, a kukuruza sušenog 6,5 eura za 25 kilograma.

Bilježimo i dobru ponudu pilića svih boja, racika, guskica, kokica, kunića…

Naš neumorni fotograf Stjepan Štef Hranilović i danas je imao puno posla. Pogledajte što je snimio.

- Oglas -

Podijeli:

Najnovije

Pročitajte još