EDUKATIVNI DOGAĐAJ

FOTO Članovi udruga MIS i MIK bili na studijskom putovanju u Popovači

Autor: Udruge MIK i MIS Foto/Video: Udruge MIK i MIS
- Advertisement -

U periodu od 15. do 17. rujna 2023. godine, članovi udruga Mladi informatički stručnjaci (MIS) i Međimurski informatički klub (MIK) proveli su nezaboravnih 3 dana u studijskom posjetu u prekrasnoj Popovači. Ovaj put su ih s oduševljenjem ugostili članovi Robotičko informatičkog kluba (RIK Popovača), a predsjednik kluba, gospodin Vlado Lendvaj, bio je srdačni domaćin ovog edukativnog događaja.

Tijekom trodnevnog boravka, članovi udruga su imali jedinstvenu priliku stjecati nova znanja i vještine na područjima kao što su Lego Boost (novi izazovi), Lego Bricq (robotika za najmlađe), CoSpace Rescue (međunarodne prilike) te robotička natjecanja u STEM edukaciji.

Prva radionica, posvećena Lego Boostu, omogućila je polaznicima da se upoznaju s Lego kreacijama i nauče kako kodirati uz pomoć nevjerojatne Lego boost kreativne alatne kutije. Kroz zabavno interaktivno iskustvo s Lego kockicama, polaznici su bili podijeljeni u grupe, odabrali jedan od 5 modela, sastavili ga uz upute te ga prilagodili i kodirali uz pomoć aplikacije.

Druga radionica, Lego Bricq, bila je posebno usmjerena prema najmlađima i osnovnoškolcima. Polaznici su se također grupirali te izabrali jedan od Essential ili Prime modela, sastavili ga prema uputama i istraživali pojmove sile, gibanja i međudjelovanja u kreativnom okruženju. Ovi modeli su pružili jednostavno iskustvo STEAM učenja bez potrebe za dodatnom tehnologijom.

Treća radionica, CoSpace Rescue, pružila je polaznicima priliku da se upoznaju s programskim sučeljem i funkcionalnostima kodiranja u simulaciji kretanja robota na zadanoj mapi. Ovaj pristup robotici omogućio je djeci da simuliraju kretanje robota u različitim uvjetima, a da pri tome nisu potrebni stvarni fizički roboti. Predavanje na ovu temu su održali Dora Lendvaj i Dražen Beleta, članovi Robotičko informatičkog kluba Popovača.

Na kraju, polaznici su se upoznali s raznim robotičkim natjecanjima koja se koriste u STEM edukaciji. Inspirativne radionice i predavanja omogućila su polaznicima da otkriju nove mogućnosti u STEM edukaciji, uz puno druženja, smijeha i, naravno, izradu vlastitih modela robota te učenje kodiranja.

Ovaj studijski posjet bio je prava prilika za članove udruga MIS i MIK da se obogate znanjem i iskustvom u području robotike i informatike. Zahvaljujemo se članovima RIK Popovača na gostoprimstvu i inspiraciji te se veselimo budućim suradnjama koje će doprinijeti daljnjem razvoju STEM edukacije među mladima.

- Oglas -

Podijeli:

Najnovije

Pročitajte još