SENZACIJA!

FOTO Cijene na čakovečkom sajmu pale: mladi grah neočišćen 2 eura kg, očišćen 5 eura kg!

Autor: Ivica Jurgec Foto/Video: Stjepan Štef Hranilović
- Advertisement -

Da, da, cijene poljoprivrednih proizvoda na čakovečkom sajmu osjetno su pale u odnosu na prošlu srijedu. Mladi grah čak je upola jeftiniji. Neočišćen u vrećama prodavan je po 2 eura kilogram, a očišćen 5 eura kg. To je ista cijena kao i prošle godine.

Mladi kukuruz u klipu za kuhanje ili pečenje nuđen je po 0,80 eura komad. Mahune šarene nuđene su po 1,5, a žute po 2 eura kilogram. Krastavci su bili od 0,50 do 3 eura kg, ovisno o veličini. Manji su uvijek skuplji!

Kilogram mladog luka nuđen je po 1 eura kilogram. Bijelo zelje bilo je po 1 euro glavica. Crveno zelje prodavano je po 2 eura kg, a zelene tikvice po 1 eura kg. Šampinjoni su nuđeni po 4 eura kilogram, mladi celer i peršin po 4 eura kg, a mrkva po 2. Zelena salata bila je po 0,50 eura komad, a kelj je nuđen po 1,5 eura kg. Rajčica je prodavana od 1 do 2 eura kilogram. Cikla po 1,5 eura kg.

Češnjak domaći bio je po 4 eura kilogram, batat po 2 eura kilogram, mrkva od 1,5 do 2 eura, cvjetača 2 eura kg, a poriluk po 2 eura kilogram. Krumpir je nuđen po 1 euro kg.

Marelice, nektarine i breskve nuđene su po 2 eura. Jabuke su bile po 1 euro kilogram, limun po 2, grožđe po 3, kruške po 1,5 i suhe smokve po 6 i 7 eura kilogram. Domaća jaja prodavana su po 1,5 eura 10 komada.

Litra domaćeg crnog ulja od bundevskih koštica prodavana je od 10 do 14 eura. Med na akciji po 5 eura staklenka. Bilježimo i dobru ponudu pilića svih boja, racika, guskica, kokica, kunića…

Povećana je i bogata ponudu roštilja svih vrsta, peka, kotlovina, kotlića i tronožaca. Iako je temperatura oko 30 stupnjeva, kupaca i prodavača na današnjem sajmu srijedom u Čakovcu bilo je puno.

Naš fotoreporter Stjepan Štef Hranilović obišao je cijeli sajam, dobro se oznojio, ali i puno toga snimio. Pogledajte u fotoalbum!

- Oglas -

Podijeli:

Najnovije

Pročitajte još