TKO JE BIO NA SAJMU?

FOTO Češnjak košta sramotnih 8 eura kg, suhi grah od 6 do čak 18 eura kg, a čvarke da i ne spominjemo!

Autor: Ivica Jurgec Foto/Video: Stjepan Štef Hranilović
- Advertisement -

Danas je bio prvi ovogodišnji sajam srijedom u Čakovcu. Toplo vrijeme privuklo je brojne prodavače i kupce, a i redovnih “šetača” koji samo razgledavaju, bilo je puno. Tezge su bile pune svega i svačega: od špeka do repe, od voćnih i vinskih sadnica do zimske odjeće i obuće.

Danas su očišćeni orasi prodavani po jeftinih 6 eura kilogram, što je znatno niže nego proteklih tjedana.

Suhi grah trešnjevac prodavan je po 6 eura kg, ali je zato je crni suhi grah tzv. kornjača bio po 10 eura kg! Grah putrek i purek sivi bio je po 13, kao i zelenček, ali je zato grah keber nuđen čak po 18 eura kilogram.

Paprika je bila od 1 do 3 eura kg. Kilogram luka nuđen je po 1 euro, a poriluka po 2 eura. Bijelo zelje bilo je po 1 euro glavica, a kelj po 1,5 eura komad. Crveno zelje prodavano je po 2 eura kg.

Šampinjoni su nuđeni po 4 eura kilogram, mladi celer i peršin po 4 eura kg, pasternjak po 2,70 eura, a mrkva po 2 eura. Cikla je bila po 1,5 eura kg, slatki feferoni po 4, a ljuti čak po 7 eura kilogram.

Češnjak domaći poskupio je duplo i danas je nuđen po čak 8 eura kilogram.  Batat je bio po 2 eura, a cvjetača 2 eura kg. Krumpir je bio od 0,40 do 1 euro kg.

Mandarine i naranče su po 1 euro kilogram. Marelice, nektarine i breskve nuđene su po 2 eura. Jabuke su bile po 1 euro kilogram, limun po 2, grožđe po 3, kruške po 3, datulje i suhe šljive po 5 eura kg, a suhe smokve po 4 i 5 eura kilogram.

Domaća jaja prodavana su po 2 eura 10 komada. Litra domaćeg crnog ulja od bundevskih koštica prodavana je od 10 do 16 eura. Med po 10 eura staklenka.

Bilježimo i dobru ponudu suhomesnatih proizvoda, ali s izrazito visokim cijenama. Tako na primjer kilogram čvaraka stoji 30 eura!

Fotoreporter Stjepan Štef Hranilović obišao cijeli sajam, uživao na suncu i puno toga fotografirao. Pogledajte njegov album.

- Oglas -

Podijeli:

Najnovije

Pročitajte još