RADI SE PUNOM PAROM

FOTO Čakovec i ovo ljeto gradilište! Radovi i planovi sanacija diljem grada

Autor: Grad Čakovec Foto/Video: Grad Čakovec
- Advertisement -

Ljetno doba, kad je velik broj građana na godišnjim odmorima, uobičajeno je vrijeme za obnavljanje i izgradnju infrastrukture. Građevinski strojevi već su zaposjeli neke lokacije u gradu, a zahvaljujući postupcima nabave koji su u tijeku, ovo ljeto bit će radno za građevinsku operativu diljem Čakovca.

Radovi su već započeli na uređenju kružnog raskrižja ulica ZAVNOH-a i Ivana Gorana Kovačića te pješačko-biciklističke staze s južne strane Županijske bolnice Čakovec. Kružno raskrižje se u potpunosti rekonstruira, a osim vađenja granitnih kocki te postavljanja novog asfaltnog sloja uredit će se i slivnici te šahtovi. U sklopu radova, sanirat će se i usporivači prometa na pješačkim prelazima u Ulici Tome Masaryka prema Hrvatskoj pošti, Autobusnom kolodvoru i Macanovom domu. Radovi će trajati do 26. srpnja, a stajat će 94 tisuće eura.

Uređenje prometnica i pješačko-biciklističkih staza za sigurnost prometa

Pred dobivanjem dozvole je i uređen uklop Ulice Ivana Gorana Kovačića i sjeverne zaobilaznice Čakovca. Pješaci i biciklisti koji svakodnevno prolaze ovim pravcem ubuduće se sigurnije moći prelaziti ovo semaforizirano raskršće. Redove su u najvećem dijelu financirale Hrvatske ceste, a uložit će se sveukupno oko 130 tisuća eura. U suradnji s HC-om ujedno će se realizirati dugoočekivana rekonstrukcija državne ceste i izgradnje pješačko – biciklističe staze na relaciji Žiškovec – Slemenice.

Potpisan je i Sporazum o poslovnoj suradnji Grada Čakovca i Županijske uprave za ceste na osnovu kojeg će se izgraditi pješačko-biciklistička staza od Žiškovca do Vratišnica te je u tijeku izrada projektne dokumentacije. Izgradnjom staze želi se povećati sigurnost svih sudionika u prometu, a realizacijom ovog projekta Međimurje će dobiti nove kilometre atraktivnih cikloturističkih staza.

Pokrenut je proces prethodnog savjetovanja za uređenje ulice 34. inženjerijske bojne u Čakovcu. Pravac je to koji je prije nepune dvije godine djelomično uređen, a u predstojećoj, 2. fazi planirano je proširenje kolnika s 5 na 6 metara, postavljanje rubnika, uređenje pješačko-biciklističkih staza i zelenih pojaseva. Uredit će se i lijevi skretači te postaviti fini sloj asfalta. Nakon završetka savjetovanja, pokrenut će se postupak javne nabave, a nakon odabira izvođača slijedi početak radova, koji bi prema planu trebali trajati 90 dana. Predviđena vrijednost ovih radova iznosi oko 450 tisuća eura.

U izradi projektna dokumentacija za rekonstrukciju prometnice od Mihovljana do Novog Sela Rok

U tijeku je i izrada projektne dokumentacije za novo kružno raskrižje u Ulici Stjepana Radića. Prema planu, radovi bi trebali započeti odmah po završetku uređenja ulice 34. inženjerijske bojne, a predviđaju rješavanja opasne točke u prometu nastale pojačanom gradnjom posljednjih godina u tom dijelu grada. Planirana vrijednost investicije je otprilike 700 tisuća eura. Radi se i projektna dokumentacija za rekonstrukciju prometnice od Mihovljana do Novog Sela Rok. Cesta ukupne dužine oko 1700 metara, u potpunosti će se obnoviti i proširiti, a cijelom dužinom izgradit će se i pješačko-biciklistička staza. Vrijednost ove investicije je 1.150.000,00 eura. Za ove dvije investicije Grad Čakovec se kreditno zadužio.

Uredit će se i ulica dr. Ivana Novaka u Čakovcu te su pripremni radovi već u tijeku. Investicija je vrijedna 240.000,00 eura, a rekonstruirat će se postojeće pješačke staze, postaviti rubnici i opločnici, izgraditi oborinska odvodnja te urediti zelene površine, sadnjom više do 40 stabala.

- Oglas -

Podijeli:

Najnovije

Pročitajte još