GODIŠNJA SKUPŠTINA DVD-A DONJI MIHALJEVEC

FOTO Božidar Vlah: ‘Godina 2023. bila je najtrofejnija u povijesti i čast mi je što sam vaš voditelj!’

Autor: Hana Batcha Frančić Foto/Video: Hana Batcha Frančić
- Advertisement -

U subotu, 24. veljače 2024. godine, u prostorijama Vatrogasnog doma u Svetoj Mariji održana je 98. redovna godišnja skupština Dobrovoljnog vatrogasnog društva Donji Mihaljevec, velikog društva iz malog sela koje se posebno ponosi velikim brojem uspješnih mladih vatrogasaca i djece koji su u 2023. godini bili zapaženi na mnoštvu vatrogasnih natjecanja.

Skupštinu je vodila tajnica DVD-a Donji Mihaljevec Marina Kranjec, a predsjednik Zdravko Kranjec pročitao je izvješće Upravnog odbora, uputivši veliko hvala roditeljima djece vatrogasaca koji podržavaju rad društva i istakavši kako je ovo društvo postalo vlasnik nekretnine preko puta postojećeg vatrogasnog doma u Donjem Mihaljevcu te su na radne akcije i čišćenje tog prostora utrošili više od 500 sati. Zahvalio je i svim sponzorima koji podupiru rad društva, kao i NK-u Drava Donji Mihaljevec koji im svake godine ustupa prostorije za održavanje njihovog natjecanja „Dravski kup“.

U 2023. RADILO SE PUNOM PAROM

Predsjednik Kranjec je rekao i da su 2023. godinu odradili punom parom. Bili su domaćini na svetoj misi povodom dana sv. Florijana, sudjelovali su u kuhanju bograča i gađanju zračnom puškom, kao i u ribičkom natjecanju udruga, organizirali natjecanja u Beli te imali niz druženja s vatrogasnim podmlatkom i mladeži i njihovim roditeljima, uključujući i izvrsno druženje u „Adikinim goricama“ gdje su u vatrogasnim igrama sudjelovali i roditelji i djeca, a koje je organizirao zapovjednik i mentor vatrogasne mladeži i podmlatka Božidar Vlah.

Predsjednik DVD-a Donji Mihaljevec Zdravko Kranjec

Božidar Vlah podnio je izvješće o radu društva, kao i vatrogasne mladeži i podmlatka u 2023. godini. DVD Donji Mihaljevec broji ukupno 41 člana starijeg od 18 godina, kao i 35 članova djece i mladeži. Tijekom 2023. godine, društvo je ispitalo sve postojeće hidrante po naselju i prijavilo nedostatke Međimurskim vodama, dijelilo letke po kućanstvima o opasnostima i prevenciji, a posjetili su i područnu školu u Donjem Mihaljevcu gdje su upoznali djecu s vatrogasnom opremom i vozilima te im pokazali kako se gasi početni požar. Također su obilazili polja i nadzirali opremu vatrogasnim aparatima poljoprivrednike.

– Moram spomenuti da naš DVD u 2023. godini nije imao niti jednu intervenciju, što je pohvalno – rekao je također Božidar Vlah, naglašavajući da se društvo trudi držati svoju opremu spremnom za sve moguće intervencije te se nastoje sve više družiti u vatrogasnom domu i u raznim drugim prilikama.

DJECA I MLADEŽ – PONOS DVD-A DONJI MIHALJEVEC

Osvrnuvši se na rad vatrogasne mladeži i podmlatka, Božidar Vlah je istaknuo:

Djeco i mladež, mnogo vam hvala za vaš trud, jer 2023. godine je bila najtrofejnija godina u povijesti društva, sa 24 osvojenih pehara i zato mi je izuzetna čast  što sam vaš vatrogasni voditelj. Evo još malo i bit će 20 godina otkada sam vaš voditelj i svaka nova generacija me izuzetno iznenadi i zato ni sam ne znam kako će mi biti kad dođe vrijeme da napustim tu funkciju, što će jednog dana morati doći.

Božidar Vlah

Dodao je i kako su njihovi rezultati i više nego odlični te da društvo svake godine privlači sve više djece i mladeži, a danas ih broji ukupno 35, što je lijepi broj za malo selo, a to je i dokaz da se u ovom društvu radi kvalitetno, što se vidi i po sjajnim rezultatima na vatrogasnim natjecanjima. Vlah je pohvalio i svoju desnu ruku, Ivanu Igrec.

– Želim zahvaliti svim članovima djece i mladeži na njihovoj marljivosti i pozivam ih, kao i njihove roditelje, da i dalje budu tako aktivni, jer takvu djecu i roditelje kakve sada imamo mislim da nema cijelo Međimurje! – dodao je Vlah i izvještaj završio svojom uzrečicom:

Nije bitno sudjelovati, bitno je pobijediti, jer sudjelovati može svatko, a pobjeđuju samo najbolji!

Blagajnik Dejan Kočiš pročitao je financijsko izvješće za 2023. i financijske planove za 2024. godinu, a Ivan Horvat izvješće nadzornog odbora. Predsjednik društva Zdravko Kranjec zatim je govorio o planovima za 2024. godinu, a to su, uz uobičajene aktivnosti društva, sudjelovanje u vatrogasnim natjecanjima, proslavama i skupštinama te održavanje vježbi vatrogasne mladeži i djece, i nabavka novih brentača za pomladak te rušenje i početak gradnje novog vatrogasnog spremišta.

PODIJELJENE ZAHVALNICE

Na skupštini su podijeljene i zahvalnice i uvjerenja, koja su uručili Božidar Vlah, tajnik Vatrogasne zajednice Međimurske županije Nikola Besedić i zapovjednik DVD-a Sveta Marija Anđelko Gašparić.

Zahvalnice za 10 godina rada u društvu primili su Marko Pongrac i Vlado Habuš, a za 20 godina rada Filip Bartolić i Tihomir Igrec. Uvjerenje o osposobljenosti za zvanje vatrogasca primili su Nikola Mustač, Davor Mustač i Ivana Igrec. Zahvalnice za poseban doprinos i potporu u vatrogastvu primili su sponzori: Autolimarsko-lakirerski obrt „Abart“, Petar Klarić, Saša Krušić, Stolarija Zvonarek i Mihajela Kranjec.

Diplomu za najmlađeg člana u 2023. godini dobila je 6-godišnja djevojčica Sara Igrec. Priznanje za najaktivnijeg člana društva u 2023. godini dobili su Samanta Krušić, Hana Bartolić i Fran Šmit, a zahvalnice za postignute rezultate u 2023. godini primili su: Tadej Mihalac, Vito Orehovec, Ilija Mustač, Rafael Bartolić, Tena Bartolić, Mia Vadas, Liam Mihalac, Robin Mihalac i Silvio Sanjković.  

Najmlađa članica Sara Igrec

RIJEČI GOSTIJU

Riječi pohvale na odličnoj suradnji i radu ovog društva, a posebno na velikom broju djece i mladeži te njihovim sjajnim rezultatima na natjecanjima uputili su i predsjednica Vijeća mjesnog odbora Donji Mihaljevec Ružica Mustač, zapovjednik Anđelo Gašparić te predstavnici udruga Društvo žena Donji Mihaljevec, NK-a Drava Donji Mihaljevec, ŠRD-a Drava, LD-a Patka te načelnica Općine Sveta Marija Đurđica Slamek, koja je istaknula da sve to ne bi bilo moguće bez entuzijasta kao što su Božidar Vlah – Bobo i Ivana Igrec.

Zdravko Kranjec, Đurđica Slamek, Ružica Mustač i Božidar Vlah

– Želim vam da u ovoj godini budete još bolji, a prošla godina je bila fantastična, a vjerujem da će biti još bolje jer dok postoji volja i entuzijazam, ima i rezultata! – zaključila je načelnica Slamek.

Skupštini su prisustvovali i predsjednik Vatrogasne zajednice Općine Sveta Marija Ivan Pavlic,  predstavnik veterana Vatrogasne zajednice Međimurke županije te član DVD-a Donja Dubrava Đuro Hrščanec te tajnik Vatrogasne zajednice Međimurske županije Nikola Besedić, koji je istaknuo kako međimursko vatrogastvo posljednjih godina osjeća pad članstva, no u DVD-u Donji Mihaljevec nema tog problema.

Druženje je zaključeno domjenkom uz glazbu Dragutina Hunjadija.

Čestitke DVD-u Donji Mihaljevec na još jednoj uspješnoj godini!

- Oglas -

Podijeli:

Najnovije

Pročitajte još