STEPINČEVO U IVANOVCU

FOTO Blaženika Alojzija častio župnik Alojzije!

Autor: Ivica Jurgec Foto/Video: Stjepan Hranilović
- Advertisement -

U Župi bl. Alojzija Stepinca u Ivanovcu jučer se na posebno svečan način slavilo Stepinčevo. Večernju pjevanu koncelebriranu svetu misu u Crkvi sv. Vida, uz domaćeg župnika Alojzija Pakraca, predslavio je vlč. Nikola Markušić, župnik u susjednoj župi Orehovica, a koncelebrilali su župnici Čakovečkog dekanata na čelu s dekanom Vladimirom Kolarićem, župnikom u Strahonincu.

Častio se blaženi Alojzije Stepinac. Jučer mu je bila obljetnica smrti. Naime, 10. veljače 1960. godine umro je u Krašiću, gdje ga je u sužanjstvu držala ondašnja komunistička vlast. Taj dan obilježava se kao Stepinčevo.

Ove godine navršit će se i 125 godina njegova rođenja i 25 godina kako ga je papa Ivan Pavao II. proglasio blaženikom u Mariji Bistrici. Alojzije Stepinac zaštitnik je progonjenih, zatvorenika i bolesnika.

U nadahnutoj propovjedi velečasni Markušić, uz ostalo, pozvao je na molitvu kako bi blaženik Stepinac što prije bio proglašen svetim.

Bila je to prilika da brojni vjernici i svom župniku Alojziju Pakracu čestitaju imendan. Čestitarima su se pridružili i kolege svećenici.

- Advertisement -

Podijeli:

Najnovije

Pročitajte još