Danas je baš bilo ugodno na sajmu u Čakovcu. Temperatura tek nešto viša od 20 stupnjeva Celzija, a prodavača, kupaca i gledatelja pak je bilo na pretek.
Iako ga je bilo u velikim kolčinama, potražnja za mladim grahom je splasnula. Ukratko, neočišćen u vrećama bio je po 2 eura kilogram, ali se mogao nabaviti i po 1,5 eura.
Po 1,5 eura bili su i osnovni sastojci za dobar domaći ajvar. Prekrasna crvena rog paprika i patliđani mogli su se kupiti po 1,5 eura kilogram, kao i feferoni, luk i rajčica.
Domaći krastavci, ovisno o veličini, bili su od 0,5 do 2 eura kilogram. Češnjak domaći bio je po 6 eura kilogram, a debeli tzv. slonovski češnjak po 3 eura komad. Mahune žute, uske bile su po po 3 eura kg. Kilogram mladog bijelog i crvenog zelja bio je po 1 euro, a kelja po 1,5 eura. Kilogram zelene salate prodavan je po 2 eura. Peršin je nuđen po 3 eura, celer po 3, mrkva od 1,5 do 2 eura, a poriluk po 3 eura kilogram. Cikla je bila po 1, a patliđani po 2 eura kg.
Inače, krumpir je nuđen po 1 euro kilogram. Cijene suhog graha raznih vrsta kreću se od 3 do 12 eura. Korijen hrena je prodavan po 3 eura, dok su šampinjoni bili po 3,50 eura kilogram. Luk je bio po 1,5 eura kg. No, vreća od 5 kilograma luka stajala je 5 eura. Cherry rajčica bila je po 2 eura kilogram, dok se cijena domaćoj rajčici kretala od 2 do 3 eura za kilogram.
Odlična je bila i ponuda šljuva, koje su prodavane po 1,5 euro kilogram.
Ovogodišnje jabuke nuđene su po 1 euro kg, a nektarine po 2 eura kilogram. Marelice su bile po 3 eura kilogram. Lubenice su se mogle kupiti po 2 eura kilogram. Orasi očišćeni su bili po 7 eura, limun po 2, grožđe po 3, kruške po 1,5 i smokve po 7 eura kilogram. Litra crnog tikvinog ulja prodavana je po 14 eura.
Kao i uvijek, sa štandova su mamile i table špeka, odnosno pancete, suhih kobasica, kulena, sira i čvaraka. Dobra je ponuda bila i mesnih jela i hladnih pića u pečenjarnicama uz rub sajma.
Zabilježili smo i dobru pomudu kokoši, pilića i purica te patkica i zečića.
Naš Štef Hranilović jutros je na sajmu napravio i bogatu fotoreportažu. Pregledajte je, možda nađete i sebe!