ODLIČNA STARINSKA KRUŠKA CITRONKA!

FOTO 25 kg tritikala ili ječma ima istu cijenu kao kilogram graha ili pola litre tikvinog ulja!?

Autor: Ivica Jurgec Foto/Video: Stjepan Štef Hranilović
- Advertisement -

Danas su na čakovečkom sajmu srijedom bili samo hrabri. I bilo ih je malo. Činilo se da ih više odlazi sa sajma nego dolazi. Dođoh, kupih, odoh! Da, hladnoća i snijeg prorijedili su kupce, ali i prodavače.

Na prostoru stare “krame” gotovo da ih i nije bilo. No, voća i povrća bilo je u izobilju. Cijene malo variraju, ali su u prosjeku iste kao i prošle srijede.

Ipak, danas je najviše pozornosti privukla starinska sorta kruške, tzv. citronke. Odlične kakvoće, okusa i sočnosti, pa je i cijena bila 3 eura kilogram.

Tražili su se i prirodni lijekovi, kao što je med, češnjak, luk, hren, limun…Šarena prepeličja jaja također su privlačila pozornost kupaca. S obzirom na njihovu ljekovitost, cijena i nije bila velika: 40 komada za 8 eura.

Bijelo zelje bilo je od 0,60 do 1 euro kilogram. Crveno zelje prodavano je po 2 eura kg. Puter tikve bile su po 1 euro kg. Litra domaćeg crnog tikvinog ulja prodavana je od 11 do 14 eura.

Odlična je bila i ponuda šljiva, koje su prodavane po 2 eura kilogram. Ovogodišnje jabuke nuđene su po 1 do 1,20 eura kg, a nektarine po 2 eura kilogram. Orasi očišćeni su bili po 7 eura, limun po 2, grožđe po 2, kruške po 1,5 i smokve po 7 eura kilogram.

Počela je i prodaja domaće hajdinske kaže: 4,5 eura po kilogramu. Prekrasna crvena rog paprika mogle se kupiti po 1,5 eura kilogram, kao i luk i rajčica. Ljuti feferoni bili su po 4, a slatki po 2 i 3 eura kg. Pojavila se i repa po 1 euro kg.

Češnjak domaći bio je po 5 eura kilogram. Mahune žute, uske bile su po po 3 eura kg. Kilogram lijepe zelene salate prodavan je po 2 eura. Peršin je nuđen po 3 eura, celer po 2, batat po 1,5 eura kilogram, mrkva od 1,5 do 2 eura, cvjetača 2 eura kg, a poriluk po 2 eura kilogram. Cikla je bila po 1,5 eura, a patlidžani po 2 eura kg.

Evo i cijena suhog očišćenog graha, kojemu je cijena jako pala: trešnjar visoki 3,5 eura, putrek 8,5 eura, zeleni niski po 6,5 eura, sivko 8, keder bajs 13 i kukuruzar zelenček 7,5 eura.

Inače, krumpir je po 1 euro kilogram. Korijen hrena je prodavan po 3 eura, dok su šampinjoni bili po 2,50 eura kilogram. Luk je bio po 1,5 eura kg. No, vreća od 5 kilograma luka stajala je 5 eura.

Tritikal se prodavao u vreći od 25 kilograma za 8 eura, kao i kukuruz. Naš fotoreporter Stjepan Štef Hranilović i danas je bio na sajmu. Smrznuo se, ali ipak je dosta toga “okinuo”. Pogledajte u nastavku.

- Oglas -

Podijeli:

Najnovije

Pročitajte još

Međimurskom sportu ove godine 889.000 eura

Međimurski sport ove će godine raspolagati s 889.000 eura....

Uređaj za mamografiju je u funkciji

Iz Županijske bolnice Čakovec javljaju kako je uređaj za...

Mađarska avantura članova Udruge Laganini

Članovi Udruge Laganini iz Preloga iskoristili su prošli vikend...