NIJE LI MU DOSADILO NAKON 27 GODINA?

FILIP UDE: Ponekad mi je dosta „konja“, ali uvijek me nešto tjera dalje, a najviše me opušta igra s mojom kćerkicom Evom

Međimurje će slijedeće godine biti Europska regija sporta, a logično je da naš ambasador bude ponajbolji međimurski sportaš, gimnastičar Filip Ude. Nedavno predstavljanje njegove nove uloge iskoristili smo kako bi saznali nije li se, pomalo, već svega zasitio i bude li perioda kada mu je konja s hvataljkama i treninga na vrh glave.

-Mislim da je to normalno da mi je ponekad dosta „konja“. Kaj god da radiš 27 godina naravno da ti povremeno bude toga dosta, ali to je ono što volim, na neki način to je moja ovisnost i uvijek me nešto tjera dalje. Srebrna medalja koju sam osvojio prije tri mjeseca na Europskom prvenstvu u Turskoj mi je samo dala vjetar u leđa da još jače nastavim. Puno njih me već otpisalo i nema gorega kada ti se to desi, a znaš da vrijediš. Zato sam sretan i ponosan na sebe što sam dokazao da sam na konju s hvataljkama i dalje u najužem svjetskom i europskom vrhu. To mi je dalo dodatan motiv, želju i volju da u predstojećih par godina napravim rezultate koji nisam u proteklom razdoblju, optimističan je Ude.

U napornom i zahtjevnom režimu treniranja i natjecanja trenuci opuštanja su dragocjeni. Filip ih najviše voli provoditi u društvu svoje kćeri.

Najviše me, naravno, opušta moja kćerkica Eva i igra s njom. Tada se maknem od svega, ali većinu vremena ona želi biti u dvorani gdje treniram, tamo voli skakati i igrati se, tako da se ne mogu u potpunosti odmaknuti od ovoga koliko god u tim trenucima želio. Zapravo sam sretan zbog toga što voli ovo okruženje u kojem se odvija veliki dio mojeg života i mislim da je to dobro za njezin razvoj, kaže najbolji međimurski sportaš, ali i brižni otac Filip Ude.

Najnovije vijesti

Pročitajte više