SVJETSKI KUP U GIMNASTICI

Filip Ude izborio još jedno finale!

Autor: ZSU Foto/Video: ZSU
- Advertisement -

Iako do kraja godine ima još tri mjeseca, 2022. sigurno će Filipu Udeu ostati u dobrom sjećanju jer je uspio izboriti finale još jednog Svjetskog kupa. Ovaj tjedan najbolji svjetski gimnastičari nalaze se u Parizu na FIG World Challange cupu 2022., a 36-godišnji Čakovčanin je u kvalifikacijama odradio još jednu odličnu vježbu. Za svoj nastup na konju s hvataljkama dobio je ocjenu 14.500 što je bilo i više nego dovoljno da, kao četvrti, izbori nedjeljno finale.

– Vrlo je jaki ovaj turnir u Parizu. Imao sam početnu ocjenu 15.700, a na kraju dobio 14.500. Ovo je jedna od rijetkih situacija gdje sam na nastupu čak bolje odradio nego na treningu. Nema previše vremena za odmor jer nakon subotnjih kvalifikacija odmah dolazi nedjeljno finale i neću nešto previše mijenjati u vježbi. Ako napravim isto bit ću zadovoljan bez obzira na plasman u finalu – izjavio je Ude nakon nastupa.

Za veselje u taboru čakovečkog Gimnastičkog kluba Marijan Zadravec Macan pobrinuo se i drugi vježbač, Marko Sambolec. Mladi 21-godišnjak je na svojem prvom značajnijem turniru Svjetskog kupa, također na konju s hvataljkama, zaradio ocjenu 13.100 što je bilo dovoljno za 18. mjesto. Potvrdio je kako ga, uz daljnji rad, čeka svjetla budućnost. Finala Svjetskog kupa u Parizu na rasporedu su danas u 13.30 sati.

- Advertisement -

Podijeli:

Najnovije

Pročitajte još